De Reifholzkapelle, nog in het oude tenue.
De Reifholzkapelle, nog in het oude tenue. Foto: Herman van Beek

Jubilerende Reifholzkapelle houdt feestweekend

30 aug, 14:12 Verenigingen

BOVEN-LEEUWEN - De jubilerende Reifholzkapelle heeft een wahnsinnig feestweekend voor ogen ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum op 10 en 11 september.

Die Reifholzkapelle werd opgericht door een negental muzikanten. De groep begon met een lege kas en geleende instrumenten van de plaatselijke fanfare Sint Willibrord. 

De kapel grossierde de daaropvolgende jaren in prijzen met als kers op de taart de promotie in 1999 als eerste amateurvereniging naar de Supertopklasse van de blaasmuziek. 

Daarnaast heeft Die Reifholzkapelle verschillende cd’s opgenomen en kerstconcerten gegeven met bekende conferenciers als Pierre Cnoops en Cees Verhulst. Die concerten zijn de afgelopen jaren vervangen door het Wintermusikfest. Het 25-jarig jubileum werd groots gevierd met een optreden van Rowwen Hèze.

Die Reifholzkapelle bestaat momenteel uit 26 enthousiaste muzikanten, waaronder nog twee leden van het eerste uur, die allemaal een bijzonder plekje in hun hart hebben voor de Egerländermuziek. Daarnaast speelt de kapel een mix van Tsjechische, Bayrische en populaire Stimmungsmusik.

Op zaterdag 10 september houdt de jubilaris een Septemberfest. Het is een middag-/avondprogramma zodat er niet perse oppas geregeld hoeft te worden. Een springkussen is aanwezig.

Die Reifholzkapelle trapt deze middag om 14.00 uur af om wat later het stokje over te geven aan Partyband Wahnsinn, een bekende band uit Limburg. De pauzes worden opgevuld met passende muziek van Meevents en Alted te Laot.

Op zondag 11 september begint om 11.00 uur de jubileumeditie van het Frühschoppenconcert. Na de kapel nemen de Vlierländer Musikanten het over. Daarna vervolgt Die Reifholzkapelle het programma, in het nieuwe tenue.

Kaartjes voor de zaterdag kosten EUR 10,-- en zijn verkrijgbaar via septemberfest22@gmail.com, bij de leden en aan de ingang van de tent in Park Groenewoud te Boven-Leeuwen. Voor zondag is de entree vrij.

Digitale krant