Jubileum de Zonnebloem
Jubileum de Zonnebloem Foto: Ellen Waaijer

Groots Jubileumfeest van de Zonnebloem

10 mei, 19:03 Algemeen

APPELTERN - De Zonnebloemafdeling Beneden- en Boven-Leeuwen, Altforst en Appeltern vierde zaterdag 7 mei haar jubileumfeest in “de Tuinen van Appeltern.” Nadat Corona in januari roet in het eten gooide, werd het feest uitgesteld, maar zaterdag was het zover: een schitterende locatie en fantastisch weer, waardoor de gasten naast de heerlijke lunch, ook nog konden genieten van de heerlijke tuinen. Maar liefst 82 mensen beleefden een heerlijke dag, mede door de muzikale omlijsting van de Melody Players, die voor een vrolijke noot zorgden.

De Zonnebloem is een organisatie die activiteiten en desgewenst huisbezoek, aanbied aan mensen met een lichamelijke beperking en zo voorkomt dat zij in een sociaal isolement belanden.

Deze Zonnebloemafdeling werd in eerst instantie in 1991 opgericht, samen met Wamel, Dreumel, Maastbommel en Alphen. In 1997 werden de afdelingen opgesplitst omdat ze te groot werden, vandaar dat we nu dit jubileum vierden. Een van de personen, die vanaf de oprichting present was, mevrouw Tiny Konings uit Appeltern, werd deze dag gehuldigd en ontving een mooi bronzen beeldje voor haar inzet. Daarnaast werden nog twee andere jubilarissen (25 jaar vrijwilliger), mw. Krechting en mw. Mulders, in het zonnetje gezet. Zij ontvingen namens de Zonnebloem een insigne.

Bijzonder was het praatje dat de eigenaar van de tuinen, de heer Ben van Oyen, hield. Jaren geleden had hij een stuk grond kunnen kopen van een gast die deze dag aanwezig was. Daardoor had hij de tuinen kunnen verwezenlijken en indirect was het dus aan deze gast te danken dat we deze dag daar konden vieren. De cirkel was rond..mooi verhaal dat aantoont dat dingen soms van toevalligheden aan elkaar hangen…

Al met al kijken we terug op een fantastische dag, die mede door de inzet van de vrijwilligers en niet te vergeten de sponsoren, gerealiseerd kon worden. Iedereen die hier op wat voor manier dan ook aan heeft bijgedragen, hartelijk dan en op naar de volgende 25 jaar!

Voor informatie kunt u mailen naar zonnebloembbaa@outlook.com.

Digitale krant