Commissieleden van De Roefelbus zijn klaar voor het feestweekend.
Commissieleden van De Roefelbus zijn klaar voor het feestweekend. Foto: John van Gelder

Jubileum carnavalsvereniging De Roefelbus

Verenigingen

BOVEN-LEEUWEN - Nadat het carnavalsfeest twee jaar lang op losse schroeven heeft gestaan, brengt carnavalsvereniging De Roefelbus dit keer goed nieuws. Komend weekend kan de carnavalskleding een keer extra uit de kast worden gehaald. De vereniging viert namelijk in stijl het zes keer elfjarig (66-jarig) bestaan, met vele goede artiesten en voldoende eten en drinken. 

Vrijdagavond 26 augustus begint met een officieel moment in de kerk. Voor deze bijeenkomst zijn vooral carnavalsverenigingen uit de regio en plaatselijke verenigingen uitgenodigd. De burgemeester zal spreken en De Lège Bloas zorgt voor de muzikale omlijsting.

Om 20.30 uur barst het feest buiten los met een optreden van de eigen dansgarde. Er is een avondvullend programma met diverse artiesten, waaronder Immer Hansi. Alle muziekactiviteiten spelen zich bij de kerk af.

Zaterdag 27 augustus vangt het programma Outdoor, the Carnavals Edition om 13.00 uur aan. Er treden gedurende elf uur, elf artiesten op. Er is gekozen voor een gevarieerd muziekaanbod, zodat er voor elk wat wils is. Bezoekers worden voor zowel vrijdag als zaterdag uitgenodigd om in carnavalstenue te komen. De mensen met de meest originele outfit vallen in de prijzen.

‘Vanwege ons jubileum is dit jaar gekozen voor het thema carnaval,’ vertelt een van de commissieleden, Marco Gerrits. ‘Wij willen er een jaarlijks terugkomende zomerhappening van maken aan het einde van de vakantieperiode, met elk jaar een ander thema. De feesten moeten wel aan de voorwaarde voldoen dat ze voor verbinding van de inwoners van het dorp en Maas en Waal zorgen.’

‘Dat gaat ons vast lukken, want het is de kracht en het unieke van Boven-Leeuwen, dat we in staat zijn om het iedere keer anders en op onze eigen wijze te doen,’ vult commissielid Marian Oevering aan. ‘Wat aan het welslagen meehelpt, is dat onze commissie uit perfectionisten bestaat. We werken de ideeën graag tot in de puntjes uit en gaan voor niet minder dan een tien.’

Marco heeft de komende dagen een bijzondere functie. Hij is Prins Marco d’n Twidde. ‘Ik maak er een lekker lang carnavalsjaar van,’ merkt hij lachend op. ‘Normaal gesproken loopt een prinsenjaar van januari tot en met december. Vanwege corona was de pronkzitting dit jaar pas in mei en ik blijf daarom anderhalf jaar prins.’

Op het plein bij de D’n Dulper worden voor de inwendige mens diverse foodtrucks opgesteld met een grote verscheidenheid aan eten en drinken. Voor alle betalingen wordt gebruik gemaakt van een muntensysteem.

Informatie
Meer weten? Informatie over artiesten, entreeprijzen en ticketverkoop is te vinden op de website van de Roefelbus: www.cvderoefelbus.nl.

Door Elly Hagen