Afbeelding
Foto: Herman van Beek

Dag van Leeuwen 25 jaar

Uit

BENEDEN-LEEUWEN - Vijfentwintig jaar Dag van Leeuwen betekent extra feest. Naast Wiellawaai op vrijdag- en zaterdagavond, staat de Dag van Leeuwen op zondag 2 juli vanaf 11.00 uur weer in het teken van een hele dag vermaak voor jong en oud. 

Ooit begonnen als een gewone braderie, is het evenement inmiddels uitgegroeid tot het Lauws Mertje. Er zijn vele kramen, straattheater, een buggybaan, kinderplein bij de Wiel, maar ook weer veel horeca met muziek. Vanwege het 25-jarig jubileum, wordt het een dag met een extra tintje, mede verzorgd door Verrassend Leeuwen, de ondernemersvereniging.

Op het Dorpsplein komen een bungeetrampoline, Simracers waarbij je kunt racen op een F1 circuit en een Pitstop Challenge, waarbij de tijd wordt opgenomen voor een pitstop. Hilarisch om naar te kijken of mee te doen. Ook is er een klimwand voor kinderen en volwassenen. Voor Stichting Opkikker zijn Niels en Bas aanwezig met hun Fundracers-auto, Legacy Legends showt meerdere exclusieve supercars voor dit goede doel. Op het Kerkplein komt een lasergame parcours, vanaf 7 jaar en ouder. Ook hebben diverse verenigingen uit Lauwe een plaats of kraam om hun vereniging te promoten. Op het Dorpsplein is muziek van Don’t look back en DJ’s 4U Bauk en Jaylem. Meer muziek, waaronder een dweilorkest, vind je op diverse plekken op de markt.

Buikschuiven
In de Sportlaan worden voor de 21e keer de Maas en Waalse Buikschuifkampioenschappen georganiseerd, begeleid door muziek van DJ Jordi Croonen. Word jij de snelste schuiver van 2023? Geef je team dan op via de website.

Vanaf 15.00 uur ben je welkom op het feestterrein bij de Wiel voor een spetterend optreden van coverband Slamm. Ook wordt een ouderwets gezellig feestje gebouwd met onze Lauwse Henk van de Ven en het Feestteam, 100 procent polonaisegarantie. Toegang van de Dag van Leeuwen is gratis.

Lees meer over de Dag van Leeuwen en Wiellawaai over ticketverkoop of aanmelden voor het buikschuiven op www.dagvanleeuwen.nl of volg de Dag van Leeuwen via Facebook of Instagram.