V.l.n.r: Lion Vink, Jos van Kerkhof, Sandra Rikken, Jan Julius van Elferen, Boy van Lith, Stieneke Reuvers en Ricky Reuser.
V.l.n.r: Lion Vink, Jos van Kerkhof, Sandra Rikken, Jan Julius van Elferen, Boy van Lith, Stieneke Reuvers en Ricky Reuser. Foto: Herman van Beek

Dag van Leeuwen/Wiellawaai wordt open air festival

Uit

BENEDEN-LEEUWEN - In het weekend van 30 juni is het weer tijd voor de Dag van Leeuwen en daarbij ook Wiellawaai. Dit jaar is het een bijzondere editie: Wiellawaai bestaat namelijk 25 jaar. Bestuursleden Jan Julius van Elferen en Jos van Kerkhof van Stichting Wiellawaai/Dag van Leeuwen vertellen met aanstekelijk enthousiasme over de speciale plannen. 

Het grootste en meest indrukwekkende verschil is toch wel dat de tent dit jaar plaats heeft gemaakt voor een heus festivalterrein. 

‘Het podium is echt heel erg groot. Dat is niet een paar planken op een paar palen’, vertelt Jan Julius. ‘Er is ook een foodplein met overkapping’, vult Jos aan. ‘Als je het terrein oploopt, ben je ook gelijk binnen. Je hebt meteen dat festivalgevoel.’

Di-Rect en Kraantje Pappie
Met hun grootse plannen willen ze alle bezoekers overweldigen. Iets wat moet lukken, want ook de line-up van dit jaar is om van te smullen. Zo staan Di-Rect en Kraantje Pappie op het vrijdagmenu.

Snollebollekes en Frans Bauer zijn de smaakmakers van zaterdag. ‘Zulke topartiesten verdienen een groots podium en dat kan alleen met een open air festival’, benadert Jos nog eens.

Lokale artiesten
Naast grootse namen is er ook is er ruimte gemaakt voor lokale artiesten. ‘We willen dat dorpse ook echt behouden’, aldus Jan Julius. Jos vervolgt: ‘Wiellawaai wordt mogelijk gemaakt door lokale vrijwilligers en verenigingen die al jaren met veel plezier helpen. Wij willen ook echt bijdragen aan het dorp.’

Dag van Leeuwen
Naast de twee feestavonden is er op zondag natuurlijk de braderie inclusief buikschuifwedstrijd en kinderplein. Wanneer je je rondje hebt gemaakt kun je weer terecht op het festivalterrein, waar het feestweekend voor jong en oud vrolijk wordt afgesloten door onder andere Het Feestteam. En het allermooiste? Dankzij de sponsoren kun je zondag gewoon gratis binnenlopen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is online al gestart, maar vanaf vandaag zijn kaarten ook fysiek te koop bij Van Beuningen in Beneden-Leeuwen. ‘Wij zijn er zo lang mee bezig, nu gaat het voor het dorp ook leven.’ Met zoveel toewijding en trots kan het niet anders dat het een groot succes wordt.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.dagvanleeuwen.nl.

Door Inge Arissen