Judith Steenberg bij de Oude Sint-Victor
Judith Steenberg bij de Oude Sint-Victor Foto: Wouter Jansen

Batenburg bruist tijdens Batenburg Baroque

18 aug, 10:49 Uit

BATENBURG - Vrijdag 26 augustus is het zover: 21 musici uit negen landen komen naar Batenburg voor het nieuwe zomerfestival Batenburg Baroque. Het festival duurt tot en met en zondag 28 augustus.

Een weekend lang bruist het stadje van muziek. Luitmuziek door Daniel Zapico op vrijdag 26 augustus. Bach en Telemann door het vermaarde Holland Baroque met als solist Erik Bosgraaf (blokfluit) op zaterdag 27 augustus. En op zondag 28 augustus wordt Italiaanse barokmuziek door talentvolle jonge zangers vertolkt. Alle concerten worden twee keer uitgevoerd: om 16.00 en 20.00 uur.

Op de zaterdag is er naast de concerten ‘Café Classique’. Uitbaeterij de Viersprong stelt een festivalmenu samen voor een diner met gipsymuziek door Három Igric. En op zondag speelt tijdens ‘Pizza met Jazz’ de Batenburgse jazzpianist Paul Vermeulen met zijn band, buiten op het pleintje bij de stadspomp.

Er zal ook een prijs uitgereikt worden voor aanstormend talent, vernoemd naar Frank Suyderhoud. Frank was de inspirator voor dit festival. Genomineerden van deze eerste editie zijn de zangers Noëlle Drost, Arturo den Hartog en Lucretia Starke. De jury wordt gevormd door vijf Batenburgers en de award wordt uitgereikt op zondag 28 aug om 20.00 uur tijdens het slotconcert ‘Toekomstmuziek’. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een ontmoeting met een professional. Ook komt de winnaar in de herfst terug om schoolconcerten te geven.

Initiatiefnemer Judith Steenbrink: ‘Het is bijzonder te ervaren hoe de Batenburgers het festival nu al zo omarmen. Als violist heb ik dit jaar ook weer op veel zomerfestivals gespeeld in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Nu zie ik er enorm naar uit dat hier in Batenburg muziek gaat klinken. Deze prachtige omgeving leent zich bij uitstek voor een eigen zomerfestival. Ik hoop op veel bezoekers zowel uit de directe omgeving als de rest van het land!’

Kaarten en informatie via www.batenburgbaroque.nl.

Digitale krant