Logo demaasenwaler.nl
'Versailles' van Mels Dees
'Versailles' van Mels Dees (Foto: Mels Dees)

Zomerexpositie in Batenburg

  Cultuur

BATENBURG - Vanaf 3 juli is er een nieuwe expositie te zien in de Oude Victor in Batenburg. Wederom zijn het twee kunstenaars die samen een expositie inrichten. 

Mariëlle van den Bergh komt met grote wandtapijten die woeste en destructieve natuurkrachten tonen: we zien vulkanen, schipbreuken, ijslandschappen… De tapijten zijn een aparte combinatie van geweven stof, borduursels, en stenen en beschilderd porselein die de kunstenaar er in verwerkt heeft. 

Mels Dees maakt via digitale weg complexe beelden; als basis dient een foto, maar vervolgens voegt hij er van alles aan toe, en combineert het werk ook met ruimtelijke elementen. 

Deze expositie in de Oude Victor in Batenburg brengt Mels Dees terug naar een vertrouwde omgeving: als student woonde hij een tijdje in het klooster aan de Grootestraat, dat kort daarna is afgebroken.

De expositie wordt op 3 juli om 13.00 uur geopend door Riek Strik, één van de oudste Batenburgers. Rika Strik zal daarbij een gedicht voordragen. Daarna is de expositie van 3 t/m 24 juli op zondagen tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken, toegang is gratis. Meer informatie: www.indeoudevictor.nl.

Meer berichten