Logo demaasenwaler.nl
Foto: Batenburg Baroque

Nieuw zomerfestival Batenburg Baroque

  Uit

BATENBURG - Batenburg Baroque is een nieuw driedaags zomerfestival voor klassieke muziek. Van opera en aria’s tot slaapliedjes, van getokkelde dansjes tot virtuoze vioolsonates. 

Volgens initiatiefnemer Judith Steenbrink is het idyllische oude havenstadje Batenburg het perfecte decor voor kamermuziekconcerten, en leent deze pittoreske locatie zich bij uitstek voor barokmuziek. De violiste en artistiek leider van het gerenommeerde Holland Baroque woont sinds een jaar in Batenburg. Met haar uitgebreide netwerk verbindt zij (inter)nationale musici van wereldklasse aan dit plaatselijke avontuur. Barok is het muzikale startpunt, maar de deur staat wagenwijd open voor andere stijlen en genres.

Opmaatconcert
Op 3 juni vindt om 20.00 uur een opmaatconcert plaats. Dan spelen Judith Steenbrink (viool) Mikko Perkola (viola da gamba) en Tineke Steenbrink (klavecimbel) werken van Buxtehude, Schop, Schmelzer en Biber in de Oude Sint-Victorkerk te Batenburg.

Batenburg Baroque
Het driedaags festival heeft plaats van 26-28 augustus 2022. Zowel gerenommeerde ensembles en solisten zoals Holland Baroque en Erik Bosgraaf (blokfluit) als aanstormend talent zoals Arturo den Hartog (countertenor) en Lucretia Starke (sopraan) delen hun muziek op de historische locaties van het oude havenstadje. Ook Zigane, een studentenzigeunerband en Paul Vermeulen (jazzpiano) zijn van de partij.

Bijzonder is dat er ook een concert in de H. Victorkerk in Batenburg plaatsvindt. De kerk werd enkele jaren geleden door de Katholieke kerk verkocht. De verbouwing van de kerk tot appartementencomplex gaat binnenkort beginnen. De nieuwe eigenaar steunt het festival door de kerk nog één keer open te stellen. 

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en het bestellen van kaarten op: www.batenburgbaroque.nl. 

Meer berichten