SIOK DS1
SIOK DS1 Foto: René Hofstede

SIOK DS1 weet zich te herpakken

BOVEN-LEEUWEN - De dames van SIOK DS1 zijn bezig aan een goed seizoen.

Tot februari wist het team 6 van de 13 wedstrijden te winnen, resulterend in een achtste plek in de derde klasse van de NeVoBo competitie. Vanaf februari echter leek een einde te zijn gekomen aan het goede spel, en moest in een handvol wedstrijden een verlies van maar liefst 14 setpunten geïncasseerd worden, mede veroorzaakt door enig gerommel in de bezetting. Onlangs is de rust echter teruggekeerd en de weg omhoog weer gevonden.

Afgelopen donderdag resulteerde dat in een team, dat de naam van de vereniging eer aan doet: Samenspel Is Onze Kracht. Met enorme inzet en vechtlust, wisten de dames van SIOK de nummer 3 op de ranglijst, DVOL uit Lent, te verslaan met klinkende cijfers. Na twee sets die eindigden in 25-19 en 22-25 was de stand gelijk tussen beide teams. Hierna volgde een derde set vol spanning, met uitstekend volleybal van beide kanten en waarbij de voorsprong bleef wisselen tussen beide teams. Uiteindelijk wist SIOK de set met 25-23 winnend af te sluiten. Daarmee was de weerstand van DVOL gebroken en wist SIOK de vierde set eenvoudig te winnen met 25-12. Door deze 3-1 overwinning houdt SIOK de kans open om nog een plaats te stijgen op de ranglijst.