Afbeelding

SIOK DS1 doet goede zaken

Sport

BOVEN-LEEUWEN - Het damesteam DS1 van volleybalvereniging SIOK uit Boven-Leeuwen is inmiddels bezig met haar tweede seizoen in de senioren competitie van de NeVoBo. 

Dit team van vrouwen van rond de 20 bestaat uit een combinatie van speelsters uit Druten, Horssen, Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen en is daarmee een weerspiegeling van de brede basis die SIOK heeft in het Land van Maas en Waal. Afgelopen donderdag moest deze DS1 aantreden tegen de dames van VoCaSa uit Nijmegen. De eerste set werd vrij eenvoudig en terecht door VoCaSa gewonnen met 25-15. In de tweede set kwam SIOK beter in haar spel en werden de rallies langer en spannender. Met een eindstand van 19-25 wist SIOK de setwinst naar zich toe te trekken, waarna het goede spel door SIOK werd voortgezet in de derde set. Door de sterke veldverdediging van Malwina Malka en Puck van der Sanden kon SIOK menig aanval van de vloer redden en werd het VoCaSa moeilijk gemaakt te scoren.

Tegelijkertijd bleef SIOK scoren met de tactisch sterke ballen van Luna Remers en snoeiharde aanvallen van Annefloor van der Wal en Anne van Hulst, die voor de gelegenheid geleend was van het junioren team MA1 vanwege de afwezigheid van de vaste teamleden Jeske Laurant en Famke Roeffen. Door sterke services en onverwachte aanvallen vanuit het achterveld door Julie Exner was het uiteindelijk weer SIOK dat aan het langste eind trok en met 22-25 ook de derde set won. De vierde set was VoCaSa de bovenliggende ploeg en de set ging met 25-21 naar de Nijmegenaren. Hierdoor moest een beslissende vijfde set gespeeld worden, waarin VoCaSa vrij snel op een 4-2 voorsprong kwam. Vanaf dat moment kreeg het team uit het Land van Maas en Waal de wind onder de vleugels en verliepen alle aspecten van het volleybal steeds beter. Daardoor kon SIOK ook de vijfde set op haar conto schrijven met een stand van 9-15. Met deze winst staan de jonge vrouwen van SIOK op een zesde plaats in de poule van 12. 

Na een laatste plaats in dezelfde klasse vorig seizoen, is dit een welverdiende tussenstand waar de speelsters met trots van kunnen genieten.