SIOK DS1
SIOK DS1 Foto: René Hofstede

SIOK DS1 sprokkelt een puntje

Sport

BEMMEL - Afgelopen donderdag speelde volleybalvereniging SIOK DS1 haar uitwedstrijd tegen Kidang uit Bemmel, dat ruim op kop gaat in de competitie. 

De dames uit Boven-Leeuwen, die de achtste plek bezetten, hadden daarbij weinig illusie te kunnen winnen. De eerste set ging zoals verwacht naar Kidang, maar daarna kwam SIOK beter op stoom. Aanvallend deed het team niet onder voor Kidang, terwijl het verdedigend harder vocht voor elke bal. De tweede set werd daarmee verrassend en verdiend gewonnen door SIOK met 22-25. De derde set ging weer naar Kidang met 25-19. De vierde set bleef het er tot het eind om spannen of een vijfde set nodig zou zijn voor een beslissing, maar uiteindelijk trok Kidang aan het laatste eind en won met 25-21. SIOK verloor daarmee de wedstrijd met 3-1, maar de onverwachte winst van een punt voelde als overwinning. 

Na de 3-1 winst vorige week in een spannende derby tegen Isala uit Beneden-Leeuwen, werden hiermee vijf punten binnen gehaald in twee weken tijd. En als de vrouwen van SIOK het niveau van de laatste twee wedstrijden weten vast te houden, zullen er zeker nog vele punten volgen.