DIO'30 NEC amateurs
DIO'30 NEC amateurs Foto: Twan van der Zandt

DIO’30 verliest van amateurs NEC

DRUTEN - DIO’30 verliest met 2-3 van NEC amateurs en blijft daardoor in de gevarenzone

Een zwak optreden van de Drutense formatie in de eerste helft lag ten grondslag aan de nederlaag tegen het Nijmeegse NEC amateurs. De Drutenaren speelden in het eerste gedeelte onsamenhangend en inspiratieloos.

Na geklungel in de verdediging was het NEC dat in de 18e minuut verdiend de 0-1 liet aantekenen. Twee minuten later was het Luc Verhoeven die een fraaie aanval beheerst wist af te ronden en daarmee de stand op 1-1 bracht. Dat was van DIO’30 het enige goede wapenfeit in de 1e helft.
NEC bleef vlot combineren en scoorde, na wederom niet overtuigend optreden van de
DIO’30-verdediging, in 23e minuut de 1-2. Daarmee was voor de Nijmenaren de koek nog niet op, want in de 44e minuut werd na een fraaie combinatie de voorsprong vergroot naar 1-3.

Tweede helft gemotiveerd DIO’30
In de 2e helft een heel ander en gemotiveerd DIO’30. De twee wissels Lars van Mill en Fahim Awad voor Dries Belaraj en Gio Leidelmeyer hadden een postief effect op het spel van de Drutenaren. De druk op het Nijmeegse doel werd opgevoerd. Het was andermaal Fahim Awad die in de 68e minuut op fraaie wijze Luc Verhoeven wist te bereiken, die de 2e Drutense treffer voor zijn rekening nam. Een domper voor de Drutenaren was het uitvallen van spits Arthur van den Eeckhout met een ogenschijnlijk zware blessure. Julian de Bie was zijn vervanger. De aanvalsdrift van DIO’30 werd in de 80e minuut bijna beloond toen invaller Francis Nijhoff de 3-3 op zijn schoen leek te hebben. Hij had de pech dat een Nijmeegse verdediger ten koste van een hoekschop de op dat moment verdiende gelijkmaker wist te voorkomen. In de slotminuten werd bij DIO’30 Tijmen van Doorn ingebracht voor Sam Ariens maar dit had geen effect meer op de uitslag.

Onderste regionen
Door de nederlaag blijven de Drutenaren in de onderste regionen. Het spel deze middag was met name in de 1e helft bijzonder zwak en inspiratieloos. Na rust zagen we een strijdbaar en gemotiveerd DIO’30 dat toch nog bijna een gelijkspel wist af te dwingen. Feit is dat de zorgen toenemen mede ook door de blessures, nog steeds van aanvaller Dani Bloemberg en nu van Arthur van den Eeckhout. Volgende week 19 maart wacht uit een ware krachttoer tegen koploper Didamse DVC’26.