Knappe overwinning DIO’30 op SPERO na winterstop

DRUTEN - Met een redelijke start werd na zes achtereenvolgende nederlagen de eerste competitiehelft door DIO’30 in mineur afgesloten, met als resultaat een voorlopige plek in de onderste regionen. Het was dan ook de vraag of de Drutenaren na de winterstop de lijn omhoog zouden kunnen inzetten?Afgelopen zondag leek er op een koud sportpark De Pas te Elst sprake van enig herstel, want een gemotiveerd en attractief spelend DIO’30 wist bij mede-laagvlieger SPERO een 2-3 zege te boeken. Een terechte overwinning van de Drutenaren, ondanks de discutabele beslissingen van de arbiter in de slotfase van de 2e helft.

Onder leiding van interim-coach Rick Peters, die Stefan Muller heeft opgevolgd, speelde DIO’30 in Elst een prima wedstrijd. Al in de 2e minuut kreeg spits Arthur van Eeckhout van DIO’30 een grote kans die hij niet wist te verzilveren. Het spel golfde daarna op en neer. Ook SPERO kwam af en toe tot gevaarlijke aanvallen. In de 8ste minuut bracht doelman Nick Degen voor de Drutenaren fraai redding. De daarop volgende corners leverden geen problemen op voor de Drutense defensie. In de 16e minuut miste de uitblinker van deze middag , Luc van Hoeve, het Elster doel op een haartje na. Dat was uitstel van executie, want na een vloeiende aanval was het van Hoeve die de 0-1 voor DIO’30 wist te scoren. Daarmee was de koek nog niet op, want na een overtreding op Nick Schierboom op de rand van de 16 meter was het andermaal van Hoeve die met een indraaiende vrije trap het hoofd van verdediger Tobias Vonk wist te bereiken die daarmee de 0-2 aantekende. DIO’30 behield de controle. SPERO kwam nauwelijks meer tot gevaarlijke doelpogingen. En dreigde er toch gevaar, dan wist de Drutense verdediging - met deze keer als blikvanger de jeugdige Tobias Vonk - daar wel raad mee. Doelman Nick Degen, die de afwezige Jaap Omvlee verving, hoefde nauwelijks in actie te komen.

Broodnodige overwinning ondanks rood
In de 2e helft probeerden de Elstenaren het aanvankelijk wel. De Drutenaren kropen in de 47ste minuut door het oog van de naald en hadden de hulp van de doellat nodig om een tegentreffer te voorkomen. De DIO’30-defensie bleef daarna soeverein overeind tot de 80ste minuut toen, ondanks nadrukkelijk vlaggen voor buitenspel van de Drutende grensrechter, SPERO tegen wist te scoren en daarmee de stand op 1-2 bracht. Het antwoord van de Drutenaren volgde daarna snel want twee minuten later wist Giovanni Leidelmeyer met een strakke voorzet het hoofd van Luc Verhoeve te bereiken hetgeen 1-3 betekende. Vervolgens eiste arbiter Baardman de hoofdrol op met enkele discutabele beslissingen. Zoals in de 102e minuut, toen om onbegrijpelijke reden SPERO een strafschop kreeg toegewezen die na een rode kaart van verdediger Sem Ariëns werd benut. Verder lieten de Drutenaren het niet komen en behaalden met deze overwinning verdiend de broodnodige 3 punten.