DIO'30 invaller Bram Oosterbroek. Foto: DIO'30
sport

DIO’30 verliest in Gaanderen met 2-1

Sport

GAANDEREN - De Drutenaren blijven door het verlies in de gevarenzone. Excuus was het ontbreken van een vijftal basiskrachten, zowel Tobias Vonk als Bram Oosterbroek waren niet fit genoeg om te starten, maar namen wel op de bank plaats. Voetballend was DIO’30 beslist niet de mindere van VVG’25, dat in de subtop bivakkeert.

Vooral wat fysieke kracht betreft kwamen de Drutenaren deze keer te kort. De aanvangsfase kende twee aanvallende ploegen. VVG’25 kwam in de 12e minuut te makkelijk op voorsprong. Twee minuten later had spits Arthur van den Eeckhout voor DIO’30 de 1-1 op zijn schoen, doch de doellat voorkwam een Drutense treffer. In de daaropvolgende minuut was het andermaal van den Eeckhout die genadeloos uithaalde, maar nu voorkwam de VVG’25-goalie met een katachtige reactie de gelijkmaker. Was het pech dat de Drutenaren trof, VVG’25 had meer geluk want een geweldig afstandsschot dat doelman Nick Degen te machtig was betekende de 2-0 voor de thuisploeg.

In de 2e helft een vooral aanvallend DIO’30 dat vooralsnog geen potten kon breken. De nog niet geheel herstelde Tobias Vonk verving in de 57e minuut Coen Barten. Zijn inbreng was maar van korte duur, want na een grove overtreding op hem moest Vonk voortijdig de strijd staken. De eveneens nog niet wedstrijdfitte Bram Oosterbroek was zijn vervanger. DIO’30 bleef het aanvallend proberen. Aanvaller Fahim Awad werd in 75e minuut ingebracht voor Julian de Bie. Het was deze Awad die in de 85e minuut een fraaie aanval opzette, waarna met enig geluk de stand op 2-1 werd gebracht. Met man en macht probeerde DIO’30 in de slotfase de gelijkmaker te forceren. Een drietal corners in de slotminuten bracht voor de Drutenaren niet het gewenste resultaat.

Komende zondag 12 maart komt staartploeg NEC op bezoek. Uit werd in Nijmegen met 1-3 gewonnen. Een overwinning of tenminste een gelijkspel moet tegen een voetballende ploeg als NEC mogelijk zijn.