DIO'30 klopt Beuningse Boys met 2-1

DRUTEN - Na drie wedstrijden zonder overwinning waardoor DIO'30 definitief een streep kon zetten door de titel in de derde klasse D, werd er thuis met 2-1 gewonnen van Beuningse Boys. De gasten die vooraf een kleinere achterstand hadden op koploper Eendracht'30 en ook nog in de race zijn voor winst in de derde periode konden in een niet al te beste wedstrijd waar ook weinig publiek op af was gekomen hun ambities geen enkel moment waarmaken.

Lars van Mill was nog geschorst en Dani Bloemberg ontbrak nog steeds vanwege een blessure. Michel Falize begon wel wee in de basis. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd en er kwamen geleidelijk aan wat kansen. Joep van der Sluijs was namens DIO'30 dicht bij maar zijn schot ging via de lat over het doel. Een minuut later werd aan de andere kant een bal van Luuk Könning weggewerkt. Beide ploegen konden niet echt overtuigen. DIO'30 hoefde niet zo nodig, maar ook Beuningse Boys liet niet echt zien dat het nog ergens voor speelde. DIO'30 werd weer gevaarlijk door een schot van Michel Falize, maar die ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Na een half uur voetballen kwam DIO'30 toch op voorsprong. Een vrije trap van Michel Falize werd door Joram Pijl ingekopt, die zijn eerste doelpunt van deze competitie scoorde in het eerste elftal. Een minuut later werd doelman Tim van Lierop opnieuw gepasseerd. Een schot van afstand van Arthur van den Eeckhout werd wat van richting veranderd en verdween in het doel. Hiermee scoorde de topscorer van DIO'30 al weer zijn zestiende doelpunt van deze competitie. Binnen vijf minuten viel er ook een derde treffer, want Beuningse Boys kon de achterstand weer terugbrengen tot 2-1. Nick Degen wist eerst nog te redden op een inzet van Glenn Muller, de topscorer aan de kant van Beuningse Boys, maar uit de rebound schoot Jacky Dobson de bal in het doel. De doelpuntenmaker kreeg kort voor rust een goede mogelijkheid om van dichtbij de gelijkmaker te scoren, maar nu ging zijn inzet hoog over.

In de tweede helft was het eerste gevaar van Beuningse Boys, een schot van Glenn Muller ging voor langs. Daarna waren er wat kansen voor DIO'30. Een schot van Joram Pijl kon door Tim van Lierop met moeite tot corner worden verwerkt en even later belandde een kopbal van Davy van Verseveld in de handen van de Beuningse doelman. Beuningse Boys leek even aan te zetten om de gelijkmaker te forceren, maar de bal kon door de DIO'30 defensie uiteindelijk worden weggewerkt. Met nog ruim een kwartier te voetballen moest DIO'30 verder zonder zijn aanvoerder. Michel Falize moest namelijk geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Nick Schierboom. Een paar minuten later de volgende wissel aan de kant van DIO'30. Thijs Leenders kwam in het veld voor Joep van der Sluijs. Beuningse Boys probeerde om de aanval te zoeken maar was daar niet echt succesvol mee. DIO'30 gokte op de tegenaanval, maar kwam er ook niet door.

In de slotfase was er nog wel wat gevaar van Beuningse Boys. Een vrije trap van Jeffrey Aalders op de rand van het strafschopgebied ging over en een even later ging een schot van Jurrien Aalbers naast. De derde wissel aan de kant van DIO'30 vond nog net binnen de 90 minuten plaats. Coen Barten werd nog wat speeltijd gegund en kwam in het veld voor Davy van Verseveld. In de blessuretijd kwam doelman Tim van Lierop nog mee naar voren bij een Beuningse corner. Maar nadat daar niets uit kwam volgde het eindsignaal van deze wat slappe derby.

Door de winst is DIO'30 Beuningse Boys weer voorbijgegaan op de ranglijst. Koploper Eendracht'30 speelde gelijk maar heeft nog steeds een voorsprong van 3 punten op Eldenia en 6 punten op DIO'30. Volgende week gaat Eldinia op bezoek bij Beuningse Boys en speelt Eendracht'30 eveneens een uitwedstrijd tegen Hatert. Het kampioenschap kan dan beslist worden, maar het kan ook nog tot het einde toe spannend blijven. DIO'30 mag slechts hopen op een klein wonder en gaat zelf op bezoek bij RKSV Driel. Alle wedstrijden beginnen volgende week om 14.00 uur.