sport

AAC/OLYMPIA neemt de gestolen drie punten meer naar huis

MAASBOMMEL - Gistermiddag om 14:00 in Maasbommel stond de derby tegen AAC/OLYMPIA op het programma. Soms is er een gebrek aan scherpte bij de spelers, maar bij de KNVB kunnen ze er ook wat van. De KNVB was vergeten een scheidsrechter te regelen, maar door de inzet van scheidsrechter Chris van der Zwan kon de wedstrijd alsnog (later) gestart worden. Chris bedankt! Zonder scheidsrechter geen voetbal!

Voor aanvang van de wedstrijd lieten de twee pupillen van de week zien hoe het moet. Met een snelle combinatie werd er koelbloedig afgerond. Ze zeggen altijd goed voorbeeld doet volgen.

In de eerste helft waren er al snel een aantal kansen voor de thuisploeg waaronder een hard schot van Luke op de lat. Even later was de keeper van de uitploeg aan het grabbelen waardoor Luke de bal kon inschieten. Chris kon het van een afstand niet goed zien, maar de keeper liet de bal toch echt los waardoor onterecht het doelpunt werd afgekeurd (dit werd bevestigd door supportersgroepen van beide teams).

Voor AAC/OLYMIA waren er ook een aantal kansen maar door goed keeperswerk van Marijn en adequaat handelen van Bas op de lijn wist AVIOS/DBV het doel in de eerste helft schoon te houden. AVIOS/DBV was vrijwel de gehele eerste helft de betere ploeg met ook meer kansen, maar toch werd er na het verstrijken van de extra tijd (mede door een plaspauze) met 0-0 gerust.

Ook in de tweede helft was de thuisploeg de betere ploeg, maar AAC/OLYMPIA wist door een paar wissels de druk en het aantal kansen op te voeren waaruit ook de 0-1 viel. Hierop wilde Gerrit antwoorde door Jelle in de ploeg te brengen, want Jelle is namelijk de enigste speler op de spelerslijst van de thuisploeg die dit seizoen wel wist te winnen en ook nog eens regelmatig weet te scoren (bij ‘t vierde). Ondanks een goede invalbeurt kon Jelle het team niet genoeg inspireren om te scoren. Geheel onterecht wist de uitploeg te winnen en kon dus helaas geen gevolg worden gegeven aan het goede voorbeeld door de pupillen van de week.