DIO'30 verliest van Trekvogels en verspeelt kostbare punten

DRUTEN - Het is DIO'30 niet gelukt om de vijfde opeenvolgende overwinning te boeken in de derde klasse D. Het was niet opgewassen tegen het vervelend voetballende en provocerende Trekvogels en een zeer slecht fluitende scheidsrechter en verloor onterecht met 2-1.

Het elftal van DIO'30 was op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week. Davy van Verseveld was weer beschikbaar en daardoor begon Jan Willem Jeurissen op de bank. Vanaf de eerste minuut was al duidelijk wat de intenties van deze scheidsrechter waren toen hij niet optrad na een zware en bewuste overtreding op Michel Falize. Gelukkig kon de middenvelder na een blessurebehandeling weer verder en na 5 minuten was hij met een vrije trap op de paal dicht bij de openingstreffer.

DIO'30 was duidelijk de betere ploeg, maar kort nadat Sander Geerts van dicht bij overschoot kwam Trekvogels geheel tegen de verhouding en met het nodige geluk op voorsprong. Tom Buiting besloot vanaf ruim 25 meter de bal op doel te schieten en de bal verdween in de kruising. Een paar minuten later was er nog een kans voor Jeffrey Berkenhagen, maar Nick Degen wist de bal te keren. In het restant van de eerste helft was er geen enkele gevaarlijke aanval meer van de thuisploeg.

DIO'30 was nog de enige ploeg die probeerde te voetballen maar werd op alle manieren gehinderd om in het ritme te komen. Bij zowat ieder duel om de bal werd er door een speler van Trekvogels geschreeuwd dat hij werd geraakt en de scheidsrechter trapte er telkens in en floot voor een overtreding tegen. De thuisploeg kon doen wat ze wilden en daar werd niet tegen opgetreden. Ondanks dat waren er toch nog wat kansen voor DIO'30 maar zodra het gevaarlijk dreigde te worden werd er gevlagd voor buitenspel waardoor het een oneerlijke strijd was van 11 tegen 13.

DIO'30 probeerde voor rust nog wel voor gevaar te zorgen en kreeg nog wel een kans. Een kopbal van Dani Bloemberg ging net naast het doel. In de blessuretijd van de eerste helft wist DIO'30 wel te scoren. Er was echter al onterecht gefloten voor buitenspel voor Jelle Hoes die een goede voorzet gaf en het deed er verder niet meer toe dat de bal nog in het doel verdween. Zo keek DIO'30 tegen een onterechte achterstand aan maar was er nog ruim 45 minuten om daar wat aan te doen. DIO'30 begon in de tweede helft weer aan te vallen en er kwamen een aantal kansen. Een schot van Lars van Mill ging over. Een inzet van Arthur van den Eeckhout werd door Gijs van de Broek net voor de lijn weggewerkt en een volgens schot van Arthur van den Eeckhout ging over.

Een half uur voor tijd kwam Bob Stevens in het veld voor Dani Bloemberg en even later werd ook Lars van Mill gewisseld. Zijn plaats werd ingenomen door Jan Willem Jeurissen. DIO'30 was dus de enige ploeg die voetbalde en er werd een aantal malen gepoogd een aanval op te zetten. Maar Trekvogels deed na de gelukkig verkregen voorsprong niets meer dan massaal verdedigen en ging vaak hard de duels in.

Na afloop was het echter DIO'30 dat 4 gele kaarten had gekregen en bij Trekvogels slechts 1 die niet eens voor een overtreding was. De bal had ook zo maar 2 keer op de stip gekund wegens hands maar ook dat werd door de scheidsrechter wel of niet bewust over het hoofd gezien. Gelijdelijk aan kwamen er ook wat kansen voor Trekvogels. Justin Schuurman kwam net te kort bij een voorzet en even later schoot de spits van Trekvogels in het zijnet. Jesse Wattimury schoot vervolgens vlak voor het doel ruim naast. In de slotfase was Bas Bakker in een overvol strafschopgebied dichtbij de gelijkmaker.

Uit een corner schoot hij de bal net over het doel. Daarna was het weer DIO'30 dat alsnog de gelijkmaker probeerde te forceren. Helaas ging het in de defensie mis in de opbouw. De bal werd verspeeld en onderschept en daardoor kon invaller Bas Hogendijk eenvoudig de 2-0 scoren. In de blessuretijd kwam DIO'30 nog wel terug tot 2-1 door een vrije trap van Michel Falize. Voor de verdiende gelijkmaker was helaas geen tijd meer en zo kwam er een einde aan deze vervelende wedstrijd die maar snel vergeten moet worden.

Vitesse'08 dat samen met DIO'30 op de derde plaats stond verloor ook maar directe achtervolgers Vianen Vooruit en Groesbeekse Boys pakte wel punten. Hierdoor is de strijd om de derde plaats helemaal open en volgen er nog een aantal spannende wedstrijden. Komende zondag is DIO'30 vrij maar de week daarna gaat het op bezoek bij Vitesse'08 in Gennep. Wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd om de derde plaats en tweede periode.