DIO'30 verspeelt opnieuw punten tegen laag geklasseerde tegenstander

DRIEL - DIO'30 heeft de uitwedstrijd bij RKSV Driel met 1-0 verloren en met deze tweede nederlaag op rij ziet het koploper HAVO verder weglopen en de achtervolgers dichterbij komen. Net als vorige week kon DIO'30 niet het vertrouwde aanvallende voetbal spelen omdat de tegenstander dat onmogelijk maakte door massaal te verdedigen.

En ook nu zat het DIO'30 weer niet mee wat betreft arbitrale beslissingen. Nils Goertz begon weer in de basis waardoor Lars van Mill op de bank begon. Jesper Kaaks was weer terug, maar nu ontbrak Dani Bloemberg. Voor hem startte Giovanni Leidelmeyer in de basis. DIO'30 begon de wdstrijd met het rondspelen van de bal en probeerde zo de aanval te zoeken. Dat lukte steeds beter maar nog net binnen de 10 minuten was het de thuisploeg die onverwachts op voorsprong kwam. Onnodig balverlies op de helft van RKSV Driel was de inleiding. Wesley Vree kon in buitenspelpositie alleen op Dennis Amati aflopen en schoot de bal in het doel. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter keurde de scheidsrechter de treffer goed, 1-0. Een paar minuten weer een uitbraak van Driel maar nu kon Dennis Amati de bal pakken. Nu Driel op voorsprong was gekomen kon het nog meer verdedigen en DIO'30 kwam er nauwelijks door. Ondanks dat het spel van de thuisploeg fysiek was kreeg DIO'30 2 makkelijk gegeven gele kaarten. DIO'30 speelde wel feller dan vorige week maar echte kansen kreeg het niet.

Na de rust bleef Nick Schierboom in de kleedkamer achter en zijn plaats werd ingenomen door Willem Vos. DIO'30 zocht meteen de aanval en dat lukte beter dan in de eerste helft. Het mocht een paar corners nemen die voor gevaar zorgde. Ook aan de andere kant waren er een paar gevaarlijke situaties uit corners. Aan beide kanten werd er niet gescoord. Na 18 minuten in de tweede helft wist DIO'30 wel het doel te vinden. Een vrije trap van Giovanni Leidelmeyer werd door Luc de Jong in het doel geschoten maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en om onbegrijpelijke rede ging de scheidsrechter daar nu wel in mee. Net als vorige week werd DIO'30 een zuivere treffer onthouden. Een paar minuten later was er weer een kans voor DIO'30. Een voorzet van Dadier Casal kon net voordat een aantal spelers van DIO'30 in vrije positie op doel kon koppen tot corner worden verwerkt. Aan de andere kant ging een schot van Wesley Vree van afstand net over het doel. Met nog 20 minuten te spelen schoof Joram Pijl door naar voren en nam Paul Frenken zijn plaats in de verdediging in. Hiermee probeerde DIO'30 nog meer druk te zetten, maar meer kansen leverde dat nog niet op. Wesley Vree kreeg namens Driel nog een grote kans maar zijn schot ging net naast. Bij de tweede en laatste wissel aan de kant van DIO'30 kwam Lars van Mill in het veld voor Nils Goertz.

In de slotfase bleef DIO'30 op zoek naar de gelijkmaker. Paul Frenken probeerde het van afstand maar zijn schot ging net over het doel. Driel kreeg ook een kans en wilde zelfs een penalty toen Sidar Ozcelik correct werd verdedigd. De defensie van Driel had de handen vol aan de aanvallen van DIO'30 maar bleef overeind bij de vele ballen die voor het doel werden gebracht. Zelfs doelman Dennis Amati ging bij spelhervattingen mee naar voren maar dat mocht niet baten. Een schot van Giovanni Leidelmeyer van afstand ging over, een kopbal van Bryan Croonen kon worden gepakt door doelman Gijs Meeuwsen. Diep in de blessuretijd wist de doelman ook een vrije trap van Luc Verhoeven te pakken. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was er wederom teleurstelling bij de spelers van DIO'30 over de derde nederlaag van dit seizoen. Driel, dat sinds begin november niet meer had gewonnen, vierde deze overwinning alsof zojuist het kampioenschap was behaald. Koploper Havo profiteerde optimaal van het puntverlies van DIO'30 en won me maar liefst 8-0 van de nummer laatst, Hatert. Rood Wit wist ook te winnen en komt nu wel erg dicht bij DIO'30 in de buurt. Komende zondag ontvangt DIO'30 Blauw Wit op sportpark de Gelenberg. Aanvang is dan zoals gebruikelijk om 14.00 uur.