Leones-SDO
Leones-SDO Foto: Eddie Pas
sport

Zwaarbevochten overwinning Leones

6 feb., 12:37 Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Leones heeft in de thuiswedstrijd tegen SDO uit Bussum een zwaarbevochten 2-1 overwinning behaald. Beide ploegen bivakkeren onder in de ranglijst en zullen er alles aan moeten doen om aan de eindstreep de nacompetitie te ontlopen.

De wedstrijd begon gelijk leuk met 2 ploegen die de aanval zochten. En de eerste grote kans voor SDO na een paar minuten spelen. Leones leek iets meer overwicht te hebben maar de aanvallen smoorden te vaak door slordigheden in de passing. Aan de inzet lag het zeker niet, maar de onzuiverheden in het spel zorgden ervoor dat er weinig goede kansen waren in de eerste helft. Hetzelfde gelde voor het spel van SDO waardoor het spel wel op en neer golfden maar de keepers niet echt werden getest. Na een half uur spelen kreeg Leones een goede kans, maar vlak voor het doel smoorde de bal in defensie van SDO. Vlak voor rust wist Leones te scoren maar om onbegrijpelijke reden werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kwam SDO al snel op voorsprong nadat het fel uit de kleedkamers was gekomen. Na een snelle aanval over rechts wist Mervellinio Olijfveld raak te schieten. Leones was even aangedaan en kwam goed weg toen uit weer een snelle aanval de bal hard onderkant lat belandde. Langzaamaan kreeg Leones weer wat meer grip op de wedstrijd maar moest oppassen voor de razendsnelle counters van SDO. Leones kreeg diverse kansjes maar was te slordig in de eindpass. Een minuut of 10 voor tijd kwam Leones op gelijke hoogte. Nadat hij vlak daarvoor al een grote kans miste schoot Ilias El Hammouti de 1-1 binnen waarbij de keeper de bal door zijn handen liet glippen. Even later kwam Leones op voorsprong toen Bram Kooijmans goed doorging de 16 meter in en met een bekeken schuiver scoorde.

Zo wist Leones drie punten over te houden aan een wedstrijd die met volle inzet werd gespeeld, maar waar de uitvoering te vaak slordig oogde. Maar uiteindelijk tellen de punten en zijn de Leeuwenaren weer gestegen naar de 9e plaats. Zondag is er de uitwedstrijd bij TOP in Oss. Met dezelfde inzet maar iets meer nauwkeurigheid in de passing moet een goed resultaat mogelijk zijn,. De wedstrijd in Oss begint om 14.30 uur.

Door Eddie Pas

Leones-SDO
Leones-SDO
Digitale krant