Afbeelding
Foto: BZC Dolfijnen
sport

BZC Dolfijnen zwemmen Swimkick

Sport

RENKUM/BEUNINGEN - Zwemvereniging BZC Dolfijnen was zaterdag 21 januari met verschillende jeugdzwemmers vertegenwoordigd bij Swimkick deel 2. De wedstrijd is voor de startende zwemmer, is laagdrempelig en besteedt ook aandacht aan de techniek van de zwemmers. Het was een gezellige en geslaagde wedstrijd waarbij maar liefst zeventien persoonlijke records werden gezwommen.

De zwemmers kregen deze wedstrijd allemaal een badmuts met het clublogo erop. Zo zijn ze nog beter zichtbaar in het water.

De volgende jeugdzwemmers waren mee: Myrthe, Lizsy, Melle, Benjamin, Tijmen, Freekje, Elsa, Melia, Fabiënne, Jesse en Siem. Er werden individuele afstanden en estafettes gezwommen. Melle, Lizsy en Myrthe zwommen 25 m rugslag. De tweede afstand voor de meiden was 25m vrije slag. Melle mocht uitkomen op de 50m vrije slag. Benjamin, Tijmen, Freekje, Elsa, Fabiënne en Melia mochten 50 m rugslag zwemmen. Benjamin, Tijmen en Freekje zwommen de tweede keer 50m vrije slag. Elsa, Fabiënne en Melia kwamen uit op de 100 m vrije slag. Siem en Jesse hebben samen de 50 m vlinderslag gezwommen, beide zwommen mooie tijden. Later kwamen Jesse en Siem nog uit op de 100 m vrije slag. Alle zwemmers en beide coaches hebben deelgenomen aan de estafettes.