Afbeelding

Goede start van het zwemseizoen voor BZC Dolfijnen

21 sep., 10:10 Algemeen

BEUNINGEN - Na een zeer geslaagd zwemkamp van BZC Dolfijnen, met veel sportieve gezelligheid staan de eerste wedstrijden weer op het programma. Op zaterdag 17 september vond de eerste Minioren-wedstrijd plaats in zwembad de 3Essen in Zetten.

Gezien de lange afstanden was het een zwaar programma, maar juist op deze afstanden zijn de meeste PR's gezwommen. Liam Darrah, Lars de Bakker en Cas Berns zwommen een knappe PR op de 400m vrije slag. Op de 200m schoolslag haalde Cas ruim 7 sec van zijn tijd en Liam zwom ook een PR op deze afstand. Milou Klaassen zette een mooie tijd op de 200m schoolslag. Ruben de Wildt wist als enige twee podium plaatsen te behalen. Op de 50m vlinderslag zwom hij de eerste tijd met 44.51 en op de 100m wisselslag zwom hij de snelste tijd met 1.34.61.

Zondag 18 september vond de eerste Swimkick plaats van dit zwemseizoen. Met 12 deelnemende zwemmers gingen we naar Rhenen. Het was voor iedereen weer even wennen zo na de zomervakantie. Hoe ging het starten ook alweer en het keerpunt? Best spannend, vooral voor Britt, Eline en Melaku. Voor hen was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd hebben deelgenomen en gelukkig werden ze goed geholpen door de al meer ervaren zwemmers. De zwemmers begonnen met de rugslag afstanden en daarna de schoolslag. Tussendoor een leuke techniektraining voor de rugslag waaraan de Dolfijnen enthousiast meededen. En wat hebben ze elkaar goed aangemoedigd tijdens de wedstrijden. In totaal zijn er door de 12 zwemmers 13 persoonlijke records gezwommen. De eerste plaatsen werden door veel Dolfijnen bezet. Lucas Koper op de 25m rugslag en 25m schoolslag, Ties van den Hoogen op de 50m rugslag en 50m schoolslag, Suze Machielsen op de 50m school en Meike Vos op de 50m rugslag en 100m schoolslag. Met een spannende estafette tot slot, waarbij de club ook de eerste plaats haalde. De Dolfijnen hebben laten zien dat ze weer klaar zijn voor een sportief zwemseizoen.

Digitale krant