Afbeelding
Foto: BZC Dolfijnen
sport

Miniorenwedstrijd BZC de Dolfijnen

Sport

BARNEVELD - Zaterdag 14 januari was BZC de Dolfijnen aanwezig bij de laatste miniorenwedstrijd in Barneveld. De volgende jeugdzwemmers waren mee: Myrthe, Bram, Liszy, Femke, Melle, Benjamin, Mateo, Tijmen, Freekje, Jesse, Melia, Elsa, Fabiënne, Sara en Siem. Er werden individuele afstanden en estafettes gezwommen waarmee medailles te behalen waren. Voor de snelste zes zwemmers van elke leeftijdscategorie was een medaille te behalen. Er is een swimkick gedeelte voor de startende zwemmers waar kortere afstanden worden gezwommen van 25 meter op de school-, rug- en vrije slag. Hierbij behaalde Melle de eerste plaats en werden Femke en Bram respectievelijk vierde en zesde. 

Voor de zwemmers boven de 9 jaar stond de vlinder- (25 meter), school- (50 meter) en de vrije slag (50 meter) op het programma. Bij deze leeftijdscategorie werd Mateo eerste, Tijmen zesde en Freekje vierde.

Jesse werd tweede bij de minioren 4 en jonger, door net als zijn leeftijdsgenoten 50 meter vlinder- en rugslag te zwemmen en 100 meter in de vrije slag af te leggen. 

De minioren 6 en jonger hebben 50 meter schoolslag en 200 meter vrije slag gezwommen. Ze kwamen helaas niet in aanmerking voor medailles.

Daarnaast zijn er drie estafettes van start gegaan. Euforie voor Siem, Sara, Jesse en Freekje die op 4 x 50 meter vrije slag de eerste plek wisten binnen te halen. Mateo, Fabiënne, Tijmen en Elsa bereikten geen podiumplaats. Ook de jongste zwemmers belandden net naast het podium met de 4 x 25 meter vrije slag. 

De zwemmers hebben maar liefst 27 persoonlijke records bij elkaar gezwommen. Het was een gezellige en geslaagde wedstrijd.