De Nederlands kampioenen koppelsjoelen Ronald Polman (links) en Tim van Sommeren
De Nederlands kampioenen koppelsjoelen Ronald Polman (links) en Tim van Sommeren Foto: André van der Aart

Tim van Sommeren en Ronald Polman Nederlands Kampioen koppelsjoelen

22 nov, 12:25 Sport

BARNEVELD - Tijdens het NK koppelsjoelen in Barneveld is het E.M.W.S.V. koppel Tim van Sommeren en Ronald Polman voor de 5e maal Nederlands Kampioen koppelsjoelen geworden. Vorig seizoen misten zij de titel met een klein verschil. Dit keer veroverden ze het kampioenschap op zeer overtuigende wijze met een gemiddelde van 131,50 over 30 gespeelde bakken. De kampioenen van vorig jaar, Henk van de Ree Doolaard, ook al een speler van E.M.W.S.V., en Siem Oostenbrink kwamen tot een gemiddelde van 124,93 en eindigde als 2e.

Sjoelvereniging E.M.W.S.V. uit Beneden-Leeuwen leverde nog meer deelnemers die op het kampioenschap uit kwamen in de één na hoogste klasse. Wim de Kruif, die samenspeelde met Moniek Ghirao van sjoelclub SONI uit Zeist, miste in de B klasse net het podium met een gemiddelde van 112,07. Wilma Stokkel en Eddie Pas werden hier 6e met een gemiddelde van 110,80. André van der Aart met zijn Poolse koppelgenoot Krzysztof Lemanski, legde beslag op de 11e plaats met gemiddeld 106,93.

Sjoelclub E.M.W.S.V. speelt iedere donderdag om 20.00 uur in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en iedereen die interesse heeft om te gaan sjoelen is van harte welkom met deze mooie sport kennis te komen maken.

In september 2023 zal het wereldkampioenschap sjoelen plaats gaan vinden in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en de verwachting is dat tussen de tweehonderd en driehonderd sjoelers uit de gehele wereld de weg naar Beneden-Leeuwen zullen gaan vinden.

Digitale krant