Logo demaasenwaler.nl
Foto: Eddie Pas

Henk van de Ree Doolaard Nederlands kampioen sjoelen

  Sport

BARNEVELD - Tijdens de finales van het Nederlands Kampioenschap sjoelen in Barneveld zijn er weer verschillende sjoelers van Maas en Waalse sjoelvereniging E.M.W.S.V. in de prijzen gevallen. De mooiste was wel voor Henk v.d. Ree Doolaard die Nederlands Kampioen sjoelen bij de heren werd.

In de hoogste heren klasse komen 3 van de 16 deelnemers uit voor E.M.W.S.V. Naast de kersverse kampioen Henk v.d. Ree Doolaard waren dit Ronald Polman, de kampioen van 2018, die ditmaal op 4 punten net naast het podium eindigde en Tim van Sommeren die helaas een slechte dag had en in de onderste regionen eindigde. De nieuwe kampioen stond na de 1e ronde nog op een 6e plaats met score van 1422 punten maar een behoorlijke achterstand van 26 punten op de leiders van dat moment. In de 2e ronde zette hij een geweldige serie van 1460 punten neer en daar kon de rest van het veld niet meer aankomen.

Podiumplaatsen in F- en G klasse
Ook in de F en de G klasse waren er podiumplaatsen voor E.M.W.S.V. sjoelers. In de d F klasse eindigde Sonja Andrea knap als derde. Na een eerste serie van 1199 en een 5e plaats in de tussenstand wist zij zich op te werken in de 2e ronde met een score van 1236 punten.

In de G klasse verraste Christian Duifhuis in zijn eerste grote wedstrijd door de 1e plaats voor zich op te eisen. Hij opende met een score van 1195 punten en een 2e plaats in de tussenstand. Zijn score van 1226 in de 2e ronde was ruim voldoende om zijn eerste grote overwinning te behalen.

Overige E.M.W.S.V. leden
In de hoogste dames klasse had Wilma Stokkel te veel moeilijkheden met het materiaal en kwam niet verder dan een 10e plaats. In de hoofdklasse heren B wist André v.d. Aarrt een verdienstelijke 7e plaats te behalen. Ook Jan-Steven Vos wist in de C klasse net in de top 10 te eindigen. Ook John Snaphaan, in de G klasse eindigde met een 8e plaats knap in de top 10. In de J klasse was er voor Marian Duifhuis een mooie 5e plaats.

Ook werd er een open toernooi gespeeld waar sjoelers die niet geplaatst waren voor de finales mee konden spelen. In de hoogste klasse behaalde Eddie Pas een 3e plaats.

Interesse in sjoelen?
Kom eens kijken op de donderdagavond in de Rosmolen te Beneden-Leeuwen waar om 20.00 uur de onderlinge competitie wordt gespeeld

Meer berichten