sport

Leones buigt achterstand om en wint derby

BENEDEN-LEEUWEN - Het bekerduel op eigen terrein tegen rivaal DIO uit Druten begon pover. Ondanks dat Leones de bal meer in het bezit had waren er geen grote kansen. Het eerste halfuur was dan ook niet bijster aantrekkelijk. Ondanks dat de passzuiverheid en de technische vaardigheden wat naar de achtergrond leken verdreven, werd er wel om elke meter veld flink strijd geleverd. Het spel van beide ploegen was in die zin wel derbywaardig; fysiek werd er veel geëist.

Daar waar het begin van de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven was, werd dit volledig weggespoeld door het scoreverloop vlak voor rust. De gasten uit Druten kwamen beter in de wedstrijd, en wisten via twee mooie doelpunten de score in rap tempo naar 0-2 te brengen. Leones leek voor het zoveelste jaar op rij te verzuimen om ook in de beker een resultaat neer te zetten, echter gaf buitenspeler Ilias el Hammouti de Lauwese supporters moed toen hij na een prachtige actie de 1-2 in de touwen joeg.

Na de rust kwam de thuisploeg beter voor de dag. Met name de ingevallen stormram Bas Jacobs zorgde ervoor dat de ploeg van oefenmeester André Cornelissen beter de aansluiting voorin kon vinden. Diezelfde Jacobs was dan ook vlot na rust dicht bij de gelijkmaker, alleen het aluminium van de doelpaal verhinderde dit. Twintig minuten voor tijd kreeg Leones uiteindelijk wel waar het recht op had. Na een verre inworp van invaller Daniël van Leest wist Leones-routinier Joshua Lopez Cuijten de bal perfect binnen te werken. De gelijkmaker zorgde voor een omslag in het duel. Leones drong DIO ver terug en het was dan ook wachten op het slotoffensief van de thuisploeg. Het ingevallen Lauwese bloed bleek de geel-zwarten goed te doen, want toen de immer hard werkende invaller Jurre Basten een op het oog onhoudbare bal binnenhield en vervolgens voorzette, was het voor Dylan van der Ven een koud kunstje om de 3-2 op het scorebord te zetten. In de slotseconden van het duel kwam Leones nog met de schrik vrij, want toen keeper Oscar van Wezel al uitgeschakeld was kon alleen Bram van TIem met twee geweldige slidings het doel schoonhouden, waardoor de eerste overwinning in de beker een feit is.

Komend weekend speelt Leones een uitwedstrijd. In de tweede speelronde van het bekertoernooi zijn de Beuningse Boys de volgende horde in de poule.