sport

Aquila 1 - Unitas’28 1: 0-2

DREUMEL - Afgelopen zondag stond de derby Aquila 1 - Unitas”28 op het programma. Deze drukbezochte derby was voor beide teams van belang om te winnen, om aansluiting te houden in het linker rijtje.

De wedstrijd startte enigszins zenuwachting voor beide teams, waardoor het vooral een strijd op het middelveld was. Halverwege de 1e helft was het Unitas”28 die op voorsprong kwam. Na een mooie aanval over de rechterkant kon Gino Feroce, de strakke voorzet van Tim van Kessel vrij eenvoudig binnenschieten en de 0-1 noteren. In het vervolg van de 1e helft waren er nog kansjes over en weer maar werd er niet meer gescoord waardoor met 0-1 de rust in werd gegaan.Na de rust zette Aquila meteen druk maar was het Unitas dat na 5 minuten op 0-2 kwam. Een voorzet van Unitas werd door de verdediging van Aquila achter hun eigen keeper het doel ingewerkt. Hierna probeerde Aquila nog meer de aanval te kiezen maar telkens was het Jur van Hal die in het doel van Unitas niet te passeren was. Na een wedstijd met veel inzet en strijdlust was het Unitas dat er met de 3 punten vandoor ging en zich op kan gaan maken voor de thuiswedstrijd aankomend wekend tegen de huidige koploper Victoria”25.