Een vorige editie van DijkenSport.
Een vorige editie van DijkenSport. Foto: DijkenSport

Sporten, beleven en genieten tijdens DijkenSport

13 aug, 09:32 Sport

BENEDEN-LEEUWEN - In het eerste weekend van september staat het sportevenement DijkenSport op het programma. Er is veel energie ingestoken om er weer een prachtig weekend van te maken.

Er staan traditiegetrouw verschillende sportieve onderdelen op het programma, waaronder wandelen, fietsen en hardlopen. Op het terrein bij de Wiel, aan de Wielstraat in Beneden-Leeuwen, wordt gezorgd voor een bourgondisch en muzikaal afwisselend programma.
Voor de jeugd (7 t/m 12 jaar) is er op vrijdagavond 2 september een MTB tijdrit en de al jaren bekende Pax Color Obstakelrun (voor jongeren van 12 t/m 19 jaar). Beide onderdelen vinden plaats op een mooi en uitdagend parcours rondom de Wiel.

Bourgondisch op pad
Zaterdag 3 september staat het Bourgondisch Fruitwandelen en -fietsen op het programma. Voor het wandelen zijn er de afstanden 6, 12, 18 en 27 kilometer. Bij het fietsen is er keuze uit een 45 of 65 kilometertocht. De routes van deze zeer populaire onderdelen voeren de deelnemers door boomgaarden en uiterwaarden, langs weilanden en over dijken. Er worden gratis eet- en drinkwaren uitgedeeld en er is op diverse plaatsen muziek.

Nieuw op de zaterdag is de Obstakelrun voor iedereen vanaf 12 jaar. Dit parcours van naar keuze 2, 4 of 6 kilometer is voor eenieder toegankelijk en zit boordevol leuke uitdagingen en stoere obstakels.

Hardlopen
Op zondag 4 september zijn de hardlooponderdelen. Er zijn jeugdlopen van 650 meter (leeftijd 1 t/m 6 jaar) en 1.700 meter (leeftijd 7 t/m 12 jaar) en afstanden van 6 en 10 kilometer en de halve marathon.

Vanaf 12.00 uur is er het NK Me-Moveren (36 kilometer), waarbij ook deelgenomen kan worden aan een toerrit Me-Moveren (24 kilometer). De minimum leeftijd is 16 jaar.
Gedurende het DijkenSport weekend kunnen deelnemers, supporters en andere bezoekers genieten van veel gezelligheid in en rond de feesttent met een drankje, hapje en live muziek.

Voor een overzicht van de verschillende onderdelen en inschrijven, zie: dijkensport.nl.

!
Digitale krant