Logo demaasenwaler.nl

Eerste puntje voor Unitas'28 JO15

  Sport

WAMEL - In de thuiswedstrijd tegen Redichem behaalde Unitas'28 JO15, de ploeg van coach Marco Brands, haar eerste puntje na een zwaar bevochten wedstrijd tegen de betere ploeg uit de Betuwe.

Als de thuisclub aanspraak had willen maken op de eerste overwinning in dit najaar, dan had het een aantal kansen die het kreeg in het eerste half uur af moeten maken. Ook Luc Gerritse had geen geluk en moest zijn inzet met een bloedneus bekopen.

En zoals wel vaker in het voetbal krijgt men dan in de 2e helft de rekening gepresenteerd. De veelal fysiek sterkere gasten kregen de betere kansen, maar gelukkig voor Unitas'28 hadden zij het vizier niet op scherp staan of troffen keeper Stan van der Lee op hun weg.

Toch kwamen de gasten op voorsprong uit een vrije trap die fraai binnen gewerkt werd, 0 – 1. Hierna toonde de thuisploeg veerkracht, kwamen Ties van Zwolgen en Luc Gerritse weer in het veld en ging men op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Bij een van de uitbraken was Siem van Echteld eindelijk in staat met een poeier het vijandelijke doel te doorboren zodat 1 – 1 op het scorebord verscheen.

In de slotfase kwamen er nog kansen over en weer en moest Unitas'28 aanvoerder Geert de Graaff en frietbakker Gijs van Echteld alle zeilen bijzetten om onheil te voorkomen maar de beide keepers hielden verder hun doel schoon zodat met de gelijke stand ook het einde kwam en kon Unitas'28 het eerste puntje op haar conto schrijven.

Volgende week zaterdag zijn er ook weer winstkansen, Unitas'28 JO15 gaat dan op bezoek bij het Nijmeegse SCE vooraan in de wijk Lindenholt, zij kregen vandaag met 6 – 2 klop bij DIO'30 . De aftrap in Nijmegen is om 12.15 uur

Door J. Lamers

Meer berichten