Afbeelding
Foto: Diana Kusters

Trainer Gerard van Zwam verlaat SCP

Sport

PUIFLIJK - Voetbaltrainer Gerard van Zwam uit Wamel heeft afgelopen week aan SCP kenbaar gemaakt dat hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen bij de 4e klasser uit Puiflijk.        

Ondanks dat hij het goed naar zijn zin heeft bij SCP, zegt zijn gevoel dat 2 jaar genoeg is. Momenteel staat SCP op een 3e plaats en van Zwam heeft maar 1 doel en dat is met SCP het seizoen goed en succesvol afmaken.

historie
Volgend seizoen keert van Zwam terug bij zijn oude jeugdliefde Unitas uit Wamel, waar het 29 jaar geleden als trainer allemaal is begonnen. Van Zwam begon als pupillen trainer, daarna de B-junioren samen met Feijenoordspeler Jan van Deinsen en later 2 jaar de dames die toentertijd met Van Zwam promoveerde naar de interregionale hoofdklasse. Na Leones keerde van Zwam terug bij Unitas en in dat jaar (2011) promoveerde Unitas na 34 jaar uit de laagste klasse van het amateurvoetbal. Dit met een 3 – 1 overwinning tegen SVBV uit Barchem. Ook wist Unitas dat jaar de Titel van 'de gezelligste club van Gelderland' in de wacht te slepen en kwam daarmee twee keer op TV. In de 29 jaar als trainer heeft van Zwam bij vele clubs getraind. Germania uit Groesbeek, Hapse Boys uit Haps, DAW uit Schaijk, Victoria uit Afferden, Olympia uit Boxmeer, Leones uit Ben Leeuwen, Unitas uit Wamel, Aquila uit Dreumel en momenteel SCP uit Puiflijk.

In al deze jaren promoveerde hij 7x en kan dus terugkijken op een mooie trainerscarrière. Maar toen Unitas op de stoep stond, was het snel duidelijk. De kans krijgen om bij Unitas, waar het 29 jaar geleden begon en daar zijn carrière beëindigen was voor hem een droom die uitkomt. Want daarna is de cirkel rond.