Afbeelding

DIO'30 uitgeschakeld in bekertoernooi

Sport

DRUTEN - Het bekertoernooi zit er voor DIO'30 op voor dit seizoen. In een thuiswedstrijd werd wat ongelukkig met 3-2 verloren van Rood Wit. Precies 3 weken geleden speelden beide clubs voor de competitie tegen elkaar en toen werd het 2-2.

Van de 11 spelers die er toen bij DIO'30 aan de aftrap verschenen waren er nu nog 5 over en Rood Wit had het elftal op 4 plaatsen gewijzigd. DIO'30 kwam al binnen 2 minuten op een 1-0 voorsprong. Lars van Mill trok de bal vanaf de rechterkant voor en aan de andere kant stond Giovanni Leidelmeyer die de bal van afstand in de verre hoek schoot. Daarna waren er nog wat kansen voor DIO'30. Aako Yassin schoot de bal bijna in eigen doel en een schot van Paul Frenken ging over het doel. Uit het niets kwam Rood Wit na een kwartier voetballen op gelijke hoogte. Bij de eerste echte kans die ontstond na wat slordig verdedigen was het Omar Nejjari die van dichtbij de bal in het doel schoot. Daarna was het alleen maar DIO'30 wat aanviel en veel kansen kreeg. Na een goede aanval schoot Luc Verhoeven de bal tegen de paal en ook was er gevaar van Owen Mademilia en Lars van Mill. Een schot van Giovanni Leidelmeyer werd gekeerd door doelman Ton van Doorn maar de rebound die in het doel verdween was buitenspel. Dadier Casal was ook constant gevaarlijk en had misschien wel een strafschop verdiend. Toch was het Rood Wit dat wist te scoren.

Na een misverstand in de verdediging bij DIO'30 wist Khalid El Haddouti de bezoekers op een 2-1 voorsprong te zetten. Ondanks dat DIO'30 de betere ploeg was stond het toch op achterstand. Nog voor de rust moest Rood Wit met 10 man verder. Marc Gunterman kreeg na een rare actie tegen de geblesseerd op de grond liggende Paul Frenken zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Op hetzelfde moment was er ook een overtreding in het strafschopgebied maar die werd niet bestraft. De kansen voor DIO'30 bleven komen. Een vrije trap van Luc Verhoeven ging naast, een kopbal van Dadier Casal voor langs en een schot van Owen Mademilia belandde op de paal en kon vervolgens worden weggewerkt. In de tweede helft ging DIO'30 door met aanvallen. Dadier Casal bleef een plaag voor de verdediging van Rood Wit en ook Owen Mademilia kreeg wat kansen. Een schot van Giovanni Leidelmeyer ging naast de verkeerde kant van de paal en een schot van Lars van Mil ging hoog over. Het aanvallen van DIO'30 werd uiteindelijk beloond met de verdiende gelijkmaker maar kwam wat gelukkig tot stand. Na een goede actie van Paul Frenken kwam de bal via een verdediger bij Owen Mademilia die geheel vrij in kon schieten, 2-2.

DIO'30 bleef een overwicht houden maar de kansen namen langzaam aan af. Wel had Owen Mademilia nog een goede actie in huis en zijn ultieme poging om nog wat te forceren ging voor het doel bij de tweede paal langs. Rood Wit zette even aan en werd wat gevaarlijker. Gelukkig voor DIO'30 was er eerst nog sprake van buitenspel en daarna mocht het nog wat corners nemen. Nadat DIO'30 een kans kreeg via Joram Pijl die uit een corner over kopte probeerde Wesley Klomp het aan de andere kant met een schot van grote afstand. Stijn Lowiessen wist met een goede redding een treffer te voorkomen. DIO'30 ging in de slotfase voor de overwinning maar het doelpunt viel aan de andere kant. Nils Goertz, die in het veld was gekomen voor Lars van Mill, leed ongelukkig balverlies op het middenveld waarna Khalid El Haddouti vanuit buitenspel positie alleen op doelman Stijn Lowiesen af kon. De aanvaller van de Groesbekers maakte geen fout en besliste met zijn tweede doelpunt van deze middag de wedstrijd. DIO'30 probeerde daarna nog wel om wat terug te doen. In de blessuretijd was Joram Pijl nog gevaarlijk met een kopbal maar de gelijkmaker zat er niet meer in. DIO'30 heeft niet kunnen profiteren dat het ruim een helft met een man meer speelde. Er werden te veel kansen niet benut en de tegentreffers kwamen tot stand na eigen fouten waardoor Rood Wit deze middag niet beter maar wel de gelukkigste was. DIO'30 kan zich nu geheel concentreren op de competitie en de spelers die deze middag in het veld stonden lieten bij vlagen aanvallend en goed voetbal zien wat voor perspectief zorgt voor de komende wedstrijden.

Komende zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Arnhemse Boys. Het heeft nog een kleine kans op winst van de eerste periode. Dan zal de onderlinge wedstrijd tussen de koplopers Havo en Blauw Wit in een gelijkspel moeten eindigen en zal DIO'30 zelf ruim moeten winnen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.