Roda'28 wint van GVC en is naar volgende ronde

WINSSEN - Roda begon scherp vanaf de aftrap en creëerde al in de 4e minuut de eerste kans. Vanuit een corner trapte Niek van Gemert de bal op doel die de keeper van GVC maar net wist te stoppen. Het spel ging hierna op en neer, maar Roda was dreigender in de kansen.

In de 15e min. was het Twan Arnts die een strak schot van 25 meter loste op het doel van GVC, deze kon de keeper nog maar net uit zijn doel houden. Het spel bleef op en neer gaan en het was duidelijk dat GVC niet was gekomen om te verliezen. Pas na 25 min. viel het eerste doelpunt, Joris van Rijn ging de aanval in en schoot op doel. De verdediger van GVC wist de bal te onderscheppen , maar door de druk die Twan Arnts zette kon hij deze enkel terug spelen naar zijn eigen doelman. Zij hadden de snelheid van Twan onderschat waardoor Twan nog net even zijn voet er tussen kon zetten en de bal mee nam en met een mooie schijnbeweging passeerde hij de keeper van GVC en maakte het keurig af, 1 – 0 voor Roda'28. 4 minuten later (29e min.) kopt Pim Tromp vanaf het middenveld de bal door naar Twan, die maakt de 2-0 met een goed schot vanaf 20 meter. Hier had de keeper van GVC geen antwoord op. Het laatste kwartier van de 1e helft bleef het spel toch wel op en neer gaan, GVC speelde gewaagd en probeerde de aansluitende treffer te maken. Echt gevaarlijk werden zij niet, ondanks dat zij bij vlagen de druk op onze achterhoede wisten op te voeren. Met deze stand wordt de rust bereikt.

Na rust een compacter voetballend GVC en meer druk op de Roda'28 achterhoede, maar vooralsnog kon Roda'28 goed stand houden. In de 54e minuut moet toch de tegentreffer geïncasseerd worden, de bal in de verdediging werd onvoldoende snel weggewerkt en uiteindelijk kan de GVC aanvaller afronden en de bal verdwijnt tussen diverse spelers door in het doel van Roda'28 en heeft GVC de aansluitingstreffer gescoord. Roda'28 kon het spel van de 1e helft niet handhaven en werd gedwongen meer vanuit de achterhoede te voetballen, GVC was wel sterker, maar echt uitgespeelde kansen hebben ze niet gecreëerd. Door deze overwinning is Roda'28 door naar de volgende bekerronde en as dinsdag is de loting voor de tegenstander in de volgende ronde, die nog wel dit kalenderjaar gespeeld wordt. Aanstaande zondag 18 november wordt om 14.30 op sportpark De Boshof de gemeentelijke derby tegen Beuningse Boys gespeeld. Beide teams hebben 8 punten uit 7 wedstrijden, dit betekent dus een spannende wedstrijd. Na afloop blijft het hopelijk nog lang gezellig op De Boshof.