Bekerwedstrijd tussen AWC en SKV

Gelegenheidskeeper Dennis Straten en hattrick-spits Laurens Loenen bekerhelden voor AWC

AWC heeft tegen het Wageningse SKV door weten te bekeren. In de eerste negentig minuten kwamen de beide ploegen niet verder dan 3-3, mede door een hattrick van Laurens Loenen. Beide teams eindigden met tien man. Middenvelder Dennis Straten stopte vervolgens twee strafschoppen in de penaltyreeks toen hij noodgedwongen moest keepen. Hierdoor won AWC de penaltyserie met 3-1.

Al in de tweede minuut kwam AWC op voorsprong, door een doelpunt van Laurens Loenen. Deze voorsprong was geen lang leven gegund, want zeven minuten later tekende Ludo Oosting voor de gelijkmaker. Diezelfde Oosting tekende later ook voor de 1-2, toen hij een verdediger uitkapte de bal achter doelman Mark ter Haar schoot. Nog binnen het halfuur werd het opnieuw gelijk. Het was opnieuw Loenen, die ditmaal een rebound benutte.

In de tweede helft moest SKV al snel met tien man door. Max van den Heuvel kreeg een tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd in het slot gegooid te worden; Loenen was goed voor zijn derde treffer na een mooie pass van invaller Fren Stevens. Vijf minuten voor tijd ging het goed mis voor AWC. Doelman Mark ter Haar kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Daan Pauwels ging keepen, maar kon de strafschop van Jente van Leeuwe niet stoppen. Door de 3-3 werden er strafschoppen genomen. Rico Timmermans zette AWC op voorsprong, waarna Niek van Steenbergen uitgleed en over schoot. Van Leeuwe trok de stand gelijk, maar via Dennis Straten, die inmiddels was gaan keepen, en Gijs de Kleijn vergrootte AWC de voorsprong naar 3-1. Straten ontpopte zich hierna tot ware penaltykiller door de inzetten van Jelle van Kerkhof en Max Notermans te stoppen, waardoor AWC doorbekert.

Opstelling: Mark ter Haar; Rico Timmermans, Dennis Straten, Jim Toonen, Job van de Groes; Jaap Jansen, Laurens Loenen ('79 Daan Pauwels), Joost Loeffen; Safa Kizir ('62 Fren Stevens), Gijs de Kleijn, Jorn Reuvers ('62 Mike Lemmers).