Zwembad de Gelenberg
Zwembad de Gelenberg Foto: Clasien Reuser - de Klein

Geen centrale sportaccommodatie op Gelenberg

Politiek

DRUTEN - 'Een droom die uiteengespat is', zo noemde wethouder Michel Lepoutre de plannen van de Gelenberg-verenigingen om daar tot één centrale sportaccommodatie te komen. Die droomvisie was een nieuw zwembad met twee baden, een sporthal, kleedkamers voor voetbal, hockey en tennis. Ook enkele horeca en sport gerelateerde bedrijven zouden zich hier kunnen vestigen. Carlos Aalbers Sportmanagement (van de voormalig proefvoetballer die van 1982 tot en met 1996 voor NEC speelde) werkte de droomvisie uit in overleg met een kopgroep bestaande uit de voorzitters van DIO'30, HCD, LTC de Gelenberg en zwemclub de Gelenberg.

Gespecialiseerd adviesbureau Synarchis berekende vervolgens dat de verwezenlijking van de Drutense Gelenbergdroom ruim 11 miljoen euro zou gaan kosten. Het is nu duidelijk geworden dat er geen private investeerders te vinden zijn. Ook is er geen financieel draagvlak voor eventuele exploitatie van 't geheel omdat sport gerelateerde bedrijven afhaakten. Inmiddels heeft de verantwoordelijk wethouder, Michel Lepoutre, de Gelenbergse bestuurders klip en klaar duidelijk gemaakt dat de gemeente die investering ook niet kan en gaat doen.

Met de huidige sporthal aan de Heuvel moet wat gebeuren, die beslissing was al lang duidelijk. Volgens Lepoutre zijn er drie opties: renoveren, slopen en ter plekke een nieuwe bouwen of slopen en elders een nieuwe bouwen. 'Daar zijn wij als college nog niet uit, en daarover willen we in discussie met de raad', aldus Lepoutre. Die keuze moet wat hem betreft nog dit jaar gemaakt worden.

Zou de politiek kiezen voor de sloop en bouw van een nieuwe sporthal op de Gelenberg dan moet daar het toch al nijpende parkeerverbod danig worden aangepakt. 'Want nu is het met name op de zaterdagen al vaak een chaos', aldus de wethouder. Hij refereerde ook aan de plannen om de skate-baan op de Gelenberg te verplaatsen naar een plek achter de Place-2-be om ruimte te creëren voor meer hoognodige parkeerplaatsen.

Door Piet Zeeuwen