Nieuwe ontwikkeling Van Cranenbroek

Politiek

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen gaat opnieuw bekijken of het huidige bestemmingsplan van de locatie Bull aan de Van Heemstraweg toch misschien mogelijkheden biedt om megastore Van Cranenbroek daar te vestigen.

Wethouder Hans Driessen vertelde in de raadscommissie Ruimte dat hij zijn ambtenaren opdracht heeft gegeven om nog eens goed naar dit bestemmingsplan te kijken. Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State over de vestiging van een groot Outlet Centrum bij Zevenaar. De provincie was daar fel op tegen, maar de Raad van State keurde het gewijzigde bestemmingsplan toch goed. Dit bestemmingsplan was namelijk vastgesteld, voordat de provincie met nieuw beleid kwam om grootschalige detailhandel aan banden te leggen.

Als het bestemmingsplan van Bull vergelijkbare mogelijkheden biedt, dan heeft Beuningen waarschijnlijk geen toestemming meer nodig van provincie en omliggende gemeenten wat betreft de megastore. Wethouder Driessen verklaarde in de raadscommissie dat hij nog vóór de zomer bekend wil maken of het een "go of no go" wordt wat betreft Van Cranenbroek. Als alles door zou gaan, dan neemt realisatie van de bouwplannen nog veel tijd in beslag.