Gemeente Druten ziet de toekomst zonnig in

Algemeen

DRUTEN - Dit blijkt uit de voorjaarsnota van de gemeente Druten. Eigenlijk zijn het twee voorjaarsnota's in één. De gemeente geeft met deze nota niet alleen een beeld van de financiën in 2016 maar geeft ook een financiële doorkijk t/m 2018. Vanwege de eerder doorgevoerde bezuinigingen en geholpen door de lage rentestand, is het mogelijk een aantal investeringen uit het collegeprogramma naar voren te halen. Het gaat om projecten als het fiets-/voetpad aan de Klapstraat in Afferden, de Rijdt in Horssen, de aanpassing van Scharenburg en de Rondweg in Deest. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de Dorpslijst Deest in vervulling.

Ook andere projecten uit het collegeprogramma worden uitgevoerd, zoals de renovatie of nieuwbouw van de sporthal in Druten. In 2016 vindt er een onderzoek plaats naar de verschillende mogelijkheden, zodat er in 2017 gestart kan worden. Daarnaast wil de gemeente graag verder investeren op het gebied van het Sociaal Domein. De gemeente hecht veel belang aan het optimaliseren van de zorg. Hiervoor stelt de gemeente 160.000 euro beschikbaar. Ook investeert de gemeente in het jongerenwerk en in de uitbreiding van de openingstijden van jongerencentrum Place2Be. Afgelopen jaar is gebleken door aan de voorkant te investeren aan de achterzijde minder kosten te maken. Ter stimulering van de economische activiteiten stelt de gemeente 30.000 euro beschikbaar. Aan het onderhoud van de wegen wordt structureel 140.000 euro meer uitgegeven. Ook wordt er geld gereserveerd voor de samenwerking met de gemeente Wijchen.

Uit de voorjaarsnota blijkt in ieder geval dat de gemeente Druten haar huishoudboekje voor de komende jaren goed op orde heeft. Ook nu weer zonder lastenstijging voor de inwoners.

Michel Lepoutre: "Terugkijkend op de afgelopen periode zijn we in staat geweest de economische crisis goed te doorstaan. Dit komt door de goede samenwerking met de medewerkers, de inwoners, bedrijven, verenigingen. We hebben gebruik gemaakt van de kracht van de samenleving."

Op 30 juni wordt de voorjaarsnota besproken in de gemeenteraad.