CDA Beuningen: Overschot WMO niet naar lantaarnpalen

Ingezonden

Het CDA Beuningen wil dat het overschot op de WMO van ruim 1 miljoen gereserveerd wordt voor het sociaal domein. De steun voor dit voorstel komt uit de samenleving van onder meer de Vereniging van Senioren en de Cliëntenraad.

Een meerderheid van de raad vindt op dit moment dat het overschot naar de algemene reserve moet. Als er geld voor zorg nodig is, komen er raadsvoorstellen.

"Maar als de raad het geld wil inzetten voor iets anders, bijvoorbeeld een verlichtingsplan, zitten onze inwoners met lege handen. Het geld gaat dan naar lantaarnpalen. Het CDA vindt dat het overschot van de WMO voor het sociale domein gereserveerd moet worden. Wij willen niet moeten kiezen, geld voor de zorg is van het sociaal domein," aldus raadslid Pim van Teffelen.

De komende jaren zal er naar verwachting een tekort ontstaan in het sociale domein, onder meer Jeugdzorg en huishoudelijke hulp. De komende jaren dreigt een korting van het Rijk en het geld voor het sociale domein heeft de gemeente dan hard nodig.

"Degenen die hier tegen zijn hebben iets uit te leggen aan de kiezer. Over wegen, verlichting en groen kun je het hebben, een onsje meer of minder. Maar een overschot van de WMO is van de mensen en voor de mensen" vindt Pim van Teffelen.

CDA Beuningen