Afbeelding
Foto: Curves Beuningen

Curves kleurt roze in oktober

Algemeen

BEUNINGEN - Zoals ieder jaar kleurt Curves Beuningen, 30 minuten fitness voor vrouwen, roze in oktober. De hele maand vraagt de club aan haar leden om mee te helpen in de strijd tegen borstkanker. In alle clubs ligt de focus op de opbrengst voor Pink Ribbon, dit schenkt Curves aan het einde van oktober aan dit bijzonder goede doel. 

Yvette, eigenaresse van Curves Beuningen: 'De Pink Ribbon actie van Curves is bedoeld om vrouwen bewuster te laten worden van borstkanker en hen aan te moedigen vooral veel te blijven bewegen, omdat ze daardoor een goede weerstand opbouwen, zodat zij de strijd tegen borstkanker beter aankunnen als zij ervoor zouden komen te staan. Het geld dat Curves aan Stichting Pink Ribbon schenkt, is al jaren gekoppeld aan onderzoek omtrent borstkanker en bewegen. Hieruit blijkt onder meer dat vrouwen die actief zijn vóór de diagnose en daarmee doorgaan tijdens de behandeling een betere kwaliteit van leven hebben. Vorig jaar kon Curves Holland ruim 71.000 euro overhandigen aan Pink Ribbon.

Zaterdag 1 oktober werd er door alle Curves clubs in Nederland samen door Utrecht gewandeld om aandacht te vragen voor Pink Ribbon. Het inschrijfgeld werd aan Pink Ribbon geschonken. Er zijn eveneens diverse acties in de club, waaronder de jaarlijkse verkoop van Pink Ribbon armbanden en T-shirts met het Pink Ribbon logo en een donatiemuur. Hier kunnen leden voor 5 euro iemand steunen of herdenken. Ook worden mooie prijzen verloot tijdens een wekelijkse loterij. Alle prijzen zijn gedoneerd door de plaatselijke ondernemers. Op maandag 31 oktober worden ballonnen opgelaten voor de deur van de club. Dit om de Pink Ribbon periode gedenkwaardig af te sluiten.