Afbeelding
Foto: Museum Kasteel Wijchen

Monumentenweekend: Rondleidingen kasteel Wijchen en Emilia vertelt

Cultuur

WIJCHEN - Tijdens Open Monumentenweekend 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Museum Kasteel Wijchen biedt verschillende activiteiten aan in en rondom het kasteel van Wijchen. In de trouwzaal van het kasteel van Wijchen ontmoet u Emilia van Nassau. Deze dochter van Willem van Oranje, bewoonster van kasteel Wijchen vanaf 1609 vertelt gedurende tien minuten haar verhaal over de vele reizen die zij door Europa maakte en haar binding met het kasteel Wijchen. Daarnaast geven gidsen van het museum verkorte rondleidingen door Kasteel Wijchen, de voormalige woning van Emilia, en kinderen kunnen een superleuke fotopuzzeltocht rondom het kasteel doen.

Tijden

Deelnemen aan de rondleidingen of luisteren naar het verhaal van Emilia kan beide dagen om 13.30 -14.30 -15.30 – 16.30 uur. De fotopuzzeltocht voor kinderen kan doorlopend gedaan worden tussen 13.00-17.00 uur.

Prijzen

De verkorte rondleidingen, het verhaal van Emilia en de fotopuzzeltocht voor kinderen zijn gratis. Wilt u ook het museum bezoeken? Dan kan dat met 50% korting.

Voor meer informatie: www.museumwijchen.nl.