Foto: Mirel Masic
Foto: Mirel Masic Foto: Mirel Masic

Muzikaal Maas en Waal_Blue Marble

Algemeen

Muzikaal Maas en Waal (5)

DRUTEN - De combinatie van moderne catchy zanglijnen met 80's klinkende synthesizers en 60's klinkende gitaren en drums maakt de band Blue Marble bijzonder. Ook maakt de band gebruik van drumcomputers en speelt de toetsenist bas op een synthesizer, wat zorgt voor een eigen karakter.

Jeroen de Heuvel uit Druten vertelt over het ontstaan van de band Blue Marble: 'We hadden onze eerste bespreking in het begin van 2016. We wilden het goed aanpakken door eerst liedjes te schrijven, te repeteren en op te nemen voordat we ons eerste optreden zouden doen. We begonnen meteen groots tussen namen als Direct en Douwe Bob op het bevrijdingsfestival in Wageningen op 5 mei 2017, een jaar later. Onze eerste single 'Gems & Gold' met videoclip kwam uit op 28 april 2017. We spelen dansbare catchy, zelfgeschreven popliedjes in een ouderwets jasje, dat is nu retro pop.'

Utrecht

Blue Marble heeft vier bandleden die momenteel allemaal in Utrecht wonen. Jeroen: 'Utrecht ligt gewoon lekker centraal en het is een stad met een broeiende muziekscène.' Zangeres Marleen Langevoort komt uit Deventer, gitarist Manuel Reijn uit Huizen en drummer Niels Nuiver uit Leiden. De uit Druten afkomstige Jeroen is toetsenist.

Radio optredens

'Mensen kunnen ons kennen van live optredens op de radio. Gerard Ekdom was namelijk verliefd op onze laatste single 'Arcadia' en hij benoemde het dan ook tot vijf sterren track van de week op Radio 2. Hierdoor konden we live spelen op Radio 2 en 3FM en werd onze single ook regelmatig gedraaid op deze zenders. Verder speelden we op grote festivals en brachten we twee EP's uit met vier videoclips', vertelt Jeroen.
Blue Marble treedt op door heel Nederland, op poppodia, in muziekcafé's en op festivals, soms wel vier keer per week. Jeroen: 'De komende twee maanden focussen we ons meer op het schrijven van nieuwe liedjes. We spelen bewust even wat minder. Als de liedjes af zijn, kunnen we deze gaan opnemen en uiteindelijk weer meer gaan optreden.'
Beluister het nummer Arcadia op Youtube via: youtu.be/bXqxdGoJsDs of via het eigen Youtube kanaal van de band (Blue Marble The Band). Kijk voor meer informatie over Blue Marble op www.facebook.com/bluemarbleband of volg de muzikanten via www.instagram.com/bluemarbletheband.