Afbeelding
Foto: Dave Tromp

Dijkensport

zondag 2 september 2018 9:00

BENEDEN-LEEUWEN - Met de Dijkensport in zicht is het programma in een nieuw jasje gestoken. Zoals andere afstanden bij het hardlopen, aanpassingen in de skeelertocht en een ander startpunt van het Bourgondisch Fruitfietsen en Fruitwandelen. Daarbij heeft de Dijkensport ook nieuwe onderdelen in petto.

Zondag 2 september start met Skeeleren over Dijken, een toertocht van ongeveer 42 kilometer. Daarna starten de verschillende hardlooponderdelen: de halve marathon, de 5 kilometer en 10 kilometer. De 10 kilometer kent dit jaar nog een variant: de 10 kilometer bedrijvenloop. De jeugdlopen zijn weer terug op de zondagmorgen.

Nieuw op zondag is de TrailRun, start in Beneden-Leeuwen. Er is een prachtige route uitgezet in de uiterwaarden van de Waal met een afstand van 10 kilometer. Het afsluitende onderdeel, is net als vorig jaar, de RABO Ploegentijdrit. Deze Ploegentijdrit wordt georganiseerd in samenwerking met Ren- en Toervereniging De Leeuwen in Beneden-Leeuwen.

Naast het organiseren van sportieve onderdelen, is er voor de deelnemers en bezoekers een vermakelijk Beweegfeest rondom de Wiel. Meer informatie over het sportevenement is te vinden op: www.dijkensport.nl.