Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk

Kerstviering Seniorenvereniging K.B.O.

Ingezonden

Het is zo langzamerhand ook in Dreumel een traditie dat er voor de leden van seniorenvereniging K.B.O. een mooie kerstviering wordt georganiseerd.
Dat er veel belangstelling voor is, is te zien aan de opkomst want om 13.30 u zit de zaal van Jan Bouman dan ook al helemaal vol.
Om 14.00 u neemt de voorzitter Frans Strik dan het woord, en wenst alle een hele fijne en vooral gezellige kerstmiddag toe.
Te beginnen met een heerlijk kopje koffie/thee en een lekkere verse snee krentenwegge, goed besmeerd met echte roomboter.
Ook voor de muziek voor vanmiddag is gezorgd en wel door de Wamelse organist Adrie Vlooswijk, en die weet wel hoe hij met deze kerstmiddag moet omgaan.

Door Henk van Coolwijk

Ook is er voor de senioren een taak weggelegd door het meezingen van enkele mooie kerstliedjes.
Natuurlijk kwamen de "Herdertjes lagen bij nachten" maar ook de "Stille nacht" voorbij, om gezamenlijk de samenzang af te sluiten met "ik wens je een vrolijk kerstfeest".

Ook de kapelaan Steijaert was uitgenodigd om een leuk kerstverhaal te vertellen, waar zelfs de oudste inwoonster = (Sientje v d Boom over enkele maanden 99 jaar) van Dreumel adembenemend naar zat te luisteren. Na deze vertelling waren er nog een aantal ( Berty de Keijzer - Mevr. Reuser en Coby van Rooij) die een mooi gedichtje of versje voordroegen. Daarna is het alweer tijd voor de inwendige mens waar Jan weer goed voor heeft gezorgd, met een kopje heerlijke tomatensoep, een smakelijk pasteitje en zijn onvolprezen toetje.
Dan is er nog het traditionele mandje wat rondging, voor het goede doel, wat dit jaar bestemd was voor de stichting "moeder en kind" op Cape Maclear van Jeanette van Os op Malawi. (Zij komt oorspronkelijk uit Dreumel)
Dan speelt Adrie nog een paar leuke meezingers, daarna is het ook weer gedaan met deze kerstmiddag voor de senioren en kunnen ze met een gerust hart uitkijken naar het nieuwe jaar 2020, wat weer voor de deur staat.

Bedankt Seniorenvereniging, en snel tot ziens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding