Tijdens de Lichtjesavonden zijn De Tuinen feestelijk verlicht.
Tijdens de Lichtjesavonden zijn De Tuinen feestelijk verlicht. Foto: Geert Broeks

Lichtjesavonden in De Tuinen van Appeltern

Algemeen

APPELTERN - Als het weer een beetje mee zit, is het heerlijk om in de vroege avond, als het buiten steeds donkerder wordt, een wandeling te maken. Al helemaal als er langs de wandelroute overal kaarsjes en lichtjes branden. Tijdens PUUR Appeltern is het driedubbel genieten op een mooie avond. Naast lekker buiten zijn, is de route feestelijk verlicht en staan er overal mooie natuurlijke decoraties en buitensculpturen.

Voor het tweede jaar zijn De Tuinen van Appeltern ook in december en zelfs de eerste dagen van januari geopend. Iedereen kan in deze periode gratis komen kijken naar de PUUR tentoonstelling op de bovenverdieping van het entreegebouw en de PUUR route in het park beleven.

Alles wat je ziet en beleeft, is PUUR. De kunstwerken, de decoraties, de beelden, de expositie van Museum Tweestromenland, de workshops, de optredens, de cadeaus, de bloemarrangementen en de verhalen tijdens WARM ONTHAAL.
Maar het meest PUUR zijn misschien toch wel de lichtjesavonden. Want dan heb je alles in één: kijken, genieten van een drankje met wat lekkers, shoppen en wandelen langs een feestelijk lint van duizenden lichtjes.

PUUR Appeltern is vorig jaar ook bedacht om op een andere manier kennis te maken met het park en alle mogelijkheden die het te bieden heeft. Veel mensen weten niet dat je in De Tuinen ook heerlijk kunt lunchen bijvoorbeeld of een feestje kunt vieren met vrienden en bekenden. Als je ook iets te vieren hebt binnenkort, of je wilt een bijeenkomst met je club of bestuur, word je vrijblijvend rondgeleid. Dan kan iedereen ook zien hoe feestelijk alles er uitziet als overal lampjes branden.

Lichtjesavonden

De lichtjesavonden zijn de komende weekenden op de vrijdagen en zaterdagen: 20, 21, 27 en 28 december, 3 en 4 januari.