De fanfare tijdens een eerder optreden.
De fanfare tijdens een eerder optreden. Foto: N.A.G. Weurt

Muzikaal Maas en Waal: N.A.G. Weurt

Algemeen

Maas en Waal bruist van de muzikaliteit. Vorig jaar belichtten we in een zomerserie een zestal bands. Dit jaar schenkt de Maas&Waler aandacht aan de muziekverenigingen in de regio. Muziekvereniging N.A.G. Weurt bijt het spits af.

Met een onder meer een receptie en een concert van het Orkest Koninklijke Marechaussee werd in maart het jubileumjaar van N.A.G. ingeluid. In mei volgde een feestweekend, met de jaarlijks terugkerende fietstocht en Q-music de foute party. De vereniging, die dit jaar het 100-jarig bestaan viert, heeft ook nog een fancy fair en een dienstenveiling op het programma staan, evenals de jaarlijkse gruwelnacht en het traditionele eindejaarsconcert. 'Bijzonder aan onze vereniging is dat we toegankelijk willen zijn', aldus Lisa Dennissen. 'We streven naar een zo goed mogelijke kwaliteit, echter wel binnen de "deelname grenzen". Iedereen is welkom, ook al ben je geen "James Last". Gezelligheid is belangrijk. Dat is dan ook een van de redenen dat we sinds de jaren tachtig niet meer deelnemen aan concoursen. Wel worden er jaarlijks verschillende optredens verzorgd, waaronder tijdens de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse.'

De fanfare, bestaande uit koperinstrumenten en slagwerk, aangevuld met saxofoons, telt momenteel rond de 40 leden. 'Er is een mooie bezetting in de bugels, trompetten en saxofoons', vervolgt Lisa. 'Wel is er behoefte aan de middenpartijen, zoals bariton en tuba. Ook extra ondersteuning op instrumenten als trombone, hoorns en slagwerk is zeer zeker welkom.'

Jeugdleden
Momenteel heeft muziekvereniging N.A.G. zo'n twintig jeugdleden. Ze worden begeleid door Herman van Teffelen, die erg enthousiast en toegewijd is. 'Hij is zeer actief om mensen te betrekken bij en kennis te laten maken met de muziek. Dit wordt gestimuleerd door samen te spelen, onderling met elkaar, maar zo nu en dan ook met het "grote" orkest. Tevens is er op de maandagavond een mogelijkheid om met een leerlingenorkestmee te spelen', aldus Lisa.
Om basisschoolleerlingen enthousiast te maken voor de vereniging, organiseert N.A.G. samen met de basisschool de Ruyter in Weurt kennismakingslessen. Dit geeft kinderen de kans om een aantal weken een instrument te bespelen en, wanneer ze willen, na de vakantie te starten met lessen.

Het eerstvolgende concert van N.A.G. is op zaterdag 28 december. Meer informatie: nagweurt.nl.