Stuntploeg Leones wint met negen man van Nemelaer

Sport

HAAREN - Na het kampioenschap van afgelopen jaar was het al een wonder dat Leones zich voor de nacompetitie wist te plaatsen. Echter zullen vele ploegen nu serieus rekening houden met de geel-zwarten. In een zwaar uitduel werd ook Nemelaer uit Haaren over de knie gelegd.

Leones startte, net zoals het laatste competitieduel met SV TOP, met vijf verdedigers. Daardoor kregen de Brabanders in het eerste deel veel de bal. Echter waren de Leeuwenaren gevaarlijk in de omschakeling, met name Maikel van Haagen wist hier meerdere malen gebruik van te maken. Na een kwartier spelen wist hij dan ook de ploeg met een fraai schot op voorsprong te schieten, nadat hij eerst met een rush het veld overstak. Leones zakte daarna wat in en gaf Nemelaer de ruimte om de bal rond te spelen. De ploeg van Martijn Bartels kwam een aantal keren goed weg, maar kon niet voorkomen dat na een ruim halfuur de gelijkmaker werd binnen gewerkt. De heren uit Haaren drongen vlak voor rust nog wel even aan, maar de vijfmans-defensie van Leones wist het offensief goed te keren.

In de tweede helft was Leones weer hard aan het werken om een resultaat te boeken. Er werd niet altijd goed gevoetbald, wat overigens wel de nodige strijd met zich meebracht. Desondanks kwam Leones wel op voorsprong toen Bram Kooijmans een door Stefan de Jong versierde penalty binnen wist te schieten. De druk op de Lauwse defensie werd steeds groter, en helemaal toen Bram van Tiem na een stevige tackle het veld moest verlaten. Ondanks dat Nemelaer nog wel een aantal keren het aluminium wist te raken wisten de Leeuwenaren, mede door sterk keeperswerk van Noud Koppers, de boel aardig dicht te houden. Twintig minuten voor het einde moest Leones zelfs nog met negen man door, toen Niels van den Hoek zijn tweede geel pakte door een gevaarlijke crosspass met zijn hand weg te slaan. De ploeg uit Haaren had in het slot moeite om de bal gevaarlijk voor het doel te krijgen, waardoor Leones met de schrik vrij kwam en de overwinning binnen wist te slepen.

Door deze overwinning heeft Leones zich geplaatst voor de tweede ronde. In die tweede ronde is JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam de tegenstander. In de hoofdstad wordt zondag om 14:00 afgetrapt.

Door Brent van Erp