Ina Cornelissen.
Ina Cornelissen. Foto: eigen

Een kijkje in de platenkast van: Ina Cornelissen

Mens Platenkast

Al 21 jaar is de geboren Beneden-Leeuwense ‘het gezicht’ van het Toverbaltheater. Gedreven en gepassioneerd aan het werk met mensen met een beperking. In de eerste werkzame jaren van haar leven heeft ze allerlei banen ingevuld die, achteraf gezien, wellicht een soort voorspel waren voor wat ze nu al jaren doet.

Muziek is er altijd geweest. In haar jonge jaren was ze stiekem verliefd op tienerpopster Donny Osmond, die ze voor het eerst in beeld zag bij het legendarische tv-programma Toppop. Ze heeft hiermee nog zelfs in de krant gestaan. Ina heeft nog haar best gedaan om dit artikel op te speuren, maar helaas. Wellicht weggegooid toen de eerste verliefdheid overging. Robert Long was een volgende ‘held’. Op zijn elpee ‘Vroeger of later’ verwoordde hij wat het jonge meisje zelf nog niet mocht uitspreken met een lied als ‘Toe maar jongens de beuk erin’, dat toen al ging over de wereld die we kapot aan het maken zijn. Nog thuiswonend, onder het strijken luidkeels meezingen en zo uiting geven aan haar gevoel. Zijn teksten zorgden voor een vlammetje dat langzaam begon te branden.
Ramses Shaffy trof haar in het hart met het lied ‘Een onmogelijke droom’. Hij verhaalt over zijn heilige geloof in een betere wereld. ‘Op een dag zal de wereld zien, dat de mens die in liefde gelooft de macht van het wapen kan breken’. De muziek wordt gespeeld op haar mobiel en zorgt voor kippenvel in de ruimte.

Ze houdt van allerlei muziek, haar hart gaat natuurlijk openstaan van de muziek die in ‘haar’ eigen theater wordt gemaakt. Haar dromen, woorden, verhalen en visie worden op een prachtige manier vertaald in songteksten en op muziek gezet door Maarten Peters. Een kijkje in de platenkast wordt een kijkje in het muzikale leven in ‘haar’ theater. De foto wordt gemaakt in het muzieklokaal, waar de mensen met een beperking alle ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien en te genieten. Haar favoriete cd is natuurlijk hun eigen album ‘Omwarmen’. De komende periode staat er van alles te gebeuren in het Toverbaltheater. ‘Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen ons daarmee willen steunen, op reis naar ons 25-jarig bestaan.’

Door Rene den Biesen