Coen van Wichen en Lucia Pouwels van De Brug.
Coen van Wichen en Lucia Pouwels van De Brug. Foto: John van Gelder

Informatiemiddag voor nieuwe vrijwilligers De Brug Hospice

Mens

DRUTEN - De Brug Hospice Thuiswaken Respijtzorg Maas en Waal organiseert een informatiemiddag voor nieuwe vrijwilligers. De informatiemiddag is op maandag 23 januari 2023 van 13.30 tot 15.00 uur voor nieuwe vrijwilligers, met of zonder ervaring in de zorg. Locatie Hospice De Brug: Heuvel 3, Druten.

Het Hospice, wil een plek zijn waar mensen in een huiselijke warme sfeer in alle rust afscheid kunnen nemen van hun leven, wanneer dit thuis niet meer mogelijk is. Daarnaast biedt het Hospice Respijtzorg, een logeermogelijkheid voor chronisch zieken, zodat de mantelzorger even de zorgtaken kan overlaten aan anderen. De Brug biedt ook Thuiswaken, waarbij vrijwilligers ingezet worden bij mensen, die de laatste periode van hun leven door willen brengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Eind februari vindt de introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers plaats. Deze bestaat uit vier dagdelen theorie en twee dagdelen praktijk. Het doel van de theoretische bijeenkomsten is onder andere het leren omgaan met de mens in de laatste fase van zijn/haar leven. Tijdens de praktische bijeenkomsten zullen er handvatten aangereikt worden omtrent de dagelijkse verzorging.

Meer informatie
Neem voor meer informatie of aanmelden voor de informatiebijeenkomst contact op met De Brug Hospice Thuiswaken Respijtzorg Maas en Waal via: 0487-540242 of: info@debrugmaasenwaal.nl.