Informatiemiddag Bijna Thuis Huis en VPTZ Maas en Waal voor nieuwe vrijwilligers

Algemeen

MAAS EN WAAL - Hospice 'Bijna Thuis Huis Maas en Waal' in Druten wil een plek zijn waar mensen in een huiselijke warme sfeer in alle rust afscheid kunnen nemen van hun leven, wanneer dit thuis niet meer mogelijk is. VPTZ Maas en Waal is een regionale organisatie, die vrijwilligers inzet ter ondersteuning bij mensen die de laatste periode van hun leven willen doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Op donderdag 28 februari 2019 van 13:30 tot 15:00 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats in het Hospice 'Bijna Thuis Huis Maas en Waal' voor nieuwe vrijwilligers. Beide organisaties zullen dan de nodige informatie verstrekken en uw vragen beantwoorden.

Hebt u altijd al iets willen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met of zonder ervaring in de zorg.

In april 2019 vindt de introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers plaats. Deze bestaat uit vijf dagdelen theorie en twee dagdelen praktijk. Doel van de theoretische bijeenkomsten is onder andere het leren omgaan met de mens in de laatste fase van zijn/haar leven. Tijdens de praktische bijeenkomsten zullen er handvatten aangereikt worden omtrent de dagelijkse verzorging. De cursus is voor iedereen die interesse heeft in dit vrijwilligerswerk en zich betrokken voelt bij het proces van de mens in de laatste fase van zijn leven.

Bent u geïnteresseerd, hebt u vragen of wilt u zich aanmelden voor deze informatiebijeenkomst, bel of mail dan naar Hospice 'Bijna Thuis Huis Maas en Waal'. Telefoon: 0487-540242 mailadres: info@bijnathuishuismaasenwaal.nl en of naar VPTZ Maas en Waal telefoon: 06-55711723. Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de bijeenkomst aanwezig te zijn, maar wel op een ander tijdstip, dan is dit in overleg altijd mogelijk.