Leerlingen van VSO De Kom.
Leerlingen van VSO De Kom. Foto: Mariëlle Beijer

De Kom en leerlingen blij met Leren op Locatie-stages

Mens

DRUTEN - Leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs van SO/VSO De Kom hebben het afgelopen schooljaar een stage gevolgd bij lokale bedrijven en instellingen.

De zogenoemde Leren op Locatie-stages bieden leerlingen de gelegenheid om te oefenen in de praktijk. Ze trainen tijdens een stage onder andere hun werknemersvaardigheden en de omgang met collega’s en klanten. Bovendien leren ze om te participeren in ‘het echte leven’.

De leerlingen konden bij elf bedrijven en instellingen terecht, waaronder een supermarkt, horecagelegenheid, onderhoudsbedrijf, kinderboerderij en meerdere onderwijs- en zorginstellingen. Ze werden overal met open armen ontvangen en uitstekend begeleid. Ze kijken dan ook terug op een geslaagde periode. ‘We vinden het erg leuk om naar deze werkplek te gaan. Ook omdat je hier leert om met collega’s samen te werken’, aldus een leerling die een stage volgt bij het cultureel centrum. Een klasgenoot vult aan: ‘We hebben daar verschillende taken, zoals gehaktballen draaien, groente snijden, zalen poetsen, dozen vouwen en nog veel meer. Het is bijzonder om de kleedkamer van de artiesten te poetsen.’ 

De Kom is blij met de mogelijkheden die deze bedrijven en instellingen aan de leerlingen bieden. ‘Dit zijn mooie voorbeelden van prima integratie en participatie van leerlingen van de Kom in het reguliere leven’, aldus een woordvoerder van de school. De Kom wil de partners dan ook bedanken voor de fijne samenwerking. Bedrijven of instellingen die ook mogelijkheden zien voor een samenwerking, kunnen contact opnemen met de school.