Caylinn en Stijn bij supermarkt PLUS Lenssen.
Caylinn en Stijn bij supermarkt PLUS Lenssen. Foto: ZMLK De Kom

Leerlingen De Kom kunnen weer stage lopen

Algemeen

DRUTEN/WAMEL - Voor de leerlingen van so/vso school De Kom in Druten en Wamel waren er afgelopen jaar minder mogelijkheden om stage te lopen buiten de school. Door de coronamaatregelen mochten de leerlingen niet op verschillende locaties zijn. 

Ondanks alle beperkingen is afgelopen schooljaar de L.o.L. stage (Leren op Locatie) bij supermarkt PLUS Lenssen weer opgepakt. Voor de leerlingen is het erg fijn en belangrijk om te oefenen in de praktijk. Ze oefenen tijdens een stage onder andere hun werknemersvaardigheden en de omgang met collega’s en klanten. Ze leren om te participeren in ‘het echte leven’.

De leerlingen zijn sinds een aantal jaar welkom bij de supermarkt. Samen met een begeleider gaan de leerlingen een dagdeel per week naar de supermarkt om allerlei taken uit te voeren. Zo houden ze de winkel schoon, zorgen ze voor het aanvullen van de voorraad volgens het fifo-systeem (first in, first out), spiegelen ze de producten in de schappen en hebben ze contact met de collega’s en klanten. Zowel de school als de eigenaar van de supermarkt, George Lenssen, zijn zeer tevreden over de samenwerking. De leerlingen zijn ook komend schooljaar weer welkom om stage te lopen bij PLUS Lenssen.

Komend jaar krijgen de leerlingen ook de mogelijkheid om ervaring op te doen middels de L.o.L. stage bij IKC De Kubus, ‘s Heeren Loo, kinderboerderij Wamel, boerderij de Scheerskamp en het gemeentehuis Druten. ZMLK De Kom is blij met de mogelijkheden die hierdoor geboden worden aan de leerlingen om te integreren en te participeren in de maatschappij.