Logo demaasenwaler.nl
Eerdere editie schoolzwemkampioenschappen
Eerdere editie schoolzwemkampioenschappen (Foto: Bert de Haas)

Basisschoolleerlingen klaar voor Schoolzwemkampioenschappen

DREUMEL - Zaterdag 2 juli gaan ongeveer 100 kinderen de sportieve strijd met elkaar aan tijdens de Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal. Kinderen uit de groepen 4 tot en met 6 van veertien basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal verschijnen in zwembad De Zeven Morgen aan de start. 

De Schoolzwemkampioenschappen vinden voor de achtste keer plaats, en betreft een samenwerking tussen ZV De Gelenberg uit Druten en het Dreumelse openluchtzwembad.

Door de jaren heen heeft een groot aantal basisschoolleerlingen deelgenomen aan het zwemfestijn, met als doel het binnenslepen van de felbegeerde ‘Meester van Teeffelen-bokaal’. 

Trainingen
Ter voorbereiding op de wedstrijden bood ZV De Gelenberg de deelnemers enkele gratis trainingen aan. Op deze manier konden de jonge zwemmers onder alvast een beetje wennen aan, en kennismaken met, de zwemsport en zwemvereniging De Gelenberg. Ongeveer 90 kinderen maakten van deze gelegenheid gebruik.

Zaterdag 2 juli zullen de nieuwe Arno Kamminga’s en Ranomi Kromowidjojo’s zich in het Dreumelse openluchtzwembad van hun beste kant laten zien. De kinderen zwemmen individueel meerdere baantjes die meetellen voor de wedstrijd. Vervolgens eindigen de kinderen met een ludieke estafette.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 uur wordt de school met de snelste tijd bekendgemaakt. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Meer berichten